Polenta Fries

Kokeile tätä helppoa reseptiä valmistaa herkulliset ranskalaiset polentatikut. Täydellinen pääruoka, joka hurmaa makunsa ja rapeutensa ansiosta. Valmistusaika vain 45 minuuttia!

4 dl kasvislientä

1 dl maitoa

1 rosmariinin oksa

2 dl polentaa

2 + 1 dl parmesaaniraastetta

1 rkl voita rypsiöljyä suolaa

Esilämmitä uuni 225 °C asteeseen.

1. Kuumenna kattilassa liemi ja maito yhdessä rosmariinin kanssa, ja vatkaa sekaan polenta. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.

2. Ota kattila pois liedeltä ja poista rosmariinin oksa. Lisää joukkoon 2 dl parmesaaniraastetta sekä voi ja sekoita hyvin.

3. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti öljyllä. Levitä polenta tasaiseksi levyksi pellille ja tasoita noin 2 cm paksuiseksi kerrokseksi. Pakasta polenta noin 15 minuuttia.

4. Leikkaa kohmeiset polentat ranskalaisen perunan mallisiksi tikuiksi ja voitele kaikki sivut öljyllä. Mausta tikut suolalla.

5. Paista uunissa ensin 10 minuuttia, käännä tikut, ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita.

6. Siirrä tikut tarjoiluastiaan heti kypsentämisen jälkeen ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Tarjoa valintasi mukaan dippikastikkeiden ja salaatin kera.

Valmistusaika
: 45 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
4