Parmankinkku Pizza

Valmista herkullinen parmankinkku pizza rucolan raikkaudella. Tutustu reseptiin ja kokeile italialaisia täyteideoita omassa keittiössäsi! Aloita leipominen nyt!

PIZZATAIKINA

300-350 g durumvehnäjauhoja

1/2 pkt tuorehiivaa

1 tl hienoa merisuolaa

2 1/4 dl lämmintä vettä

2 rkl extra neitsytoliiviöljyä

1 prk pizzakastike

160 g parmankinkkua

2 pkt mozzarellaa

nippu rucolaa

Tuore rucola tuo pizzalle ihanan raikkaan vivahteen! Muista lisätä täytteet vasta paistamisen jälkeen.

1. Sekoita kulhossa hiiva, suola ja noin 300 grammaa jauhoja. Lisää vesi ja oliiviöljy joukkoon. Vaivaa taikinaa ja lisää loput jauhot tarvittaessa. Taikina paranee vaivaamalla, jolloin siihen muodostuu hyvä sitko. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on kimmoisa ja sileä pallo. Anna taikinan kohota vähintään 30 minuuttia, mieluiten kauemmin.

2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kummastakin pellin kokoinen pizza. Levitä pizzapohjille kerros tomaattikastiketta.

3. Paista pizza 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea.

4. Lisää uunista ottamisen jälkeen päälle rucola, parmankinkku ja mozzarella juuri ennen tarjoamista.

Valmistusaika: noin 1 tuntiAnnosmäärä:
4Noin 3,30€ per annos

Parmankinkku Pizza – Italialaisen Keittiön Herkullinen Klassikko

Parmankinkku pizza tuo keittiöösi aitoja italialaisia makuja. Sen suolainen parmankinkku yhdistyy täydellisesti rucolan raikkauteen ja parmesanin rikkaaseen makuun. Tämä pizza on täydellinen niin arkeen kuin juhlaan. Tutustu tässä artikkelissa parmankinkku pizzan valmistukseen ja tarjoiluvinkkeihin.

Pizza on peräisin Italiasta, ja sen historia ulottuu kauas. Parmankinkku tulee Parmasta, Pohjois-Italiasta, ja se on tunnettu ja arvostettu leikkele. Yhdessä ne luovat täydellisen yhdistelmän makuja.

Parmankinkku pizzaan kuuluu muutama tärkeä ainesosa, jotka tekevät siitä erityisen. Parmankinkun lisäksi laadukas tomaattikastike, tuore mozzarella ja parmesaani tuovat makua pizzalle. Rucola lisää pizzalle raikkautta ja pippurisuutta. Viimeistelyyn voi lisätä balsamicosiirappia tai oliiviöljyä.

Kokeile myös erilaisia variaatioita, kuten kirsikkatomaatteja, paahdettuja pinjansiemeniä tai chilihiutaleita. Burrata-mozzarella tekee pizzasta kermaisemman.

Parmankinkku pizzan maut korostuvat laadukkailla raaka-aineilla. Yksinkertainen maustaminen, kuten suola ja mustapippuri, riittää. Oliiviöljy ja balsamicosiirappi syventävät pizzan makuja.

Näyttävä tarjoilu onnistuu leikkaamalla pizza annospaloiksi ja lisäämällä rucola ja parmesan kauniisti päälle. Tarjoa pizza heti kuumana ja sula juustoinen. MarketinSetencostas Red 8%sopii täydellisesti pizzan kanssa.

Parmankinkku pizza tuo pöytään erityistä ja herkullista makua. Helppo valmistus ja rikas makumaailma tekevät siitä loistavan valinnan arkeen ja juhlaan. Parmankinkun, rucolan ja parmesanin yhdistelmä on vastustamaton.

Parmankinkku pizzan tekeminen on nautinnollista ja luovaa. Tartu reseptiin nyt ja kokemukseen aidosta italialaisesta herkusta omassa keittiössäsi!

Rucolan ravinteiden edut terveyteen

Rucola on suosittu vihannes loistavien ravinteidensa ja terveysvaikutustensa ansiosta. Tämä vihreä lehtikasvi sisältää runsaasti vitamiineja, kuten A-, C- ja K-vitamiinia, sekä mineraaleja kuten kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia. Säännöllinen rucolan käyttö voi tukea sydämen hyvinvointia, luuston terveyttä ja auttaa painonhallinnassa. Rucolan korkea antioksidanttipitoisuus auttaa myös vähentämään tulehduksia elimistössä. Näiden syiden vuoksi monet etsivät uusia tapoja sisällyttää rucola päivittäiseen ruokavalioonsa, kuten erilaiset rucola resepti -ideat esittävät.

Inspiroivia rucolan reseptejä

Rucola resepti -tarjonta on monipuolinen ja houkutteleva, tarjoten makuelämyksiä jokaiselle. Yksi suosituimmista ideoista on rucola-pesto, jossa käytetään rucolaa basilikan sijaan tuoden pestoon ainutlaatuisen sävyn. Perinteinen rucola-salaatti yhdistää rucolan muihin tuoreisiin vihanneksiin ja maukkaisiin kastikkeisiin. Rucola sopii täydellisesti myös pizzan päälle, tuoden siihen pirteää makua ja tuoreutta. Erityisesti kesällä rucola resepti -ideat, kuten grillatut vihannekset rucolalla, ovat erittäin suosittuja.

Rucolan yhdistäminen ruokaan

Luovuus rucola resepti -suunnittelussa tulee esiin yhdistämällä erilaisia aineksia rucolan kanssa. Rucolan pippurinen maku toimii hienosti makeiden hedelmien, kuten päärynöiden ja viikunoiden kanssa, mikä tuo esille rucolan monikäyttöisyyden salaateissa. Juustot kuten parmesaani ja feta täydentävät rucolan makua ja lisäävät tekstuuria. Pähkinät, kuten pinjansiemenet ja saksanpähkinät, tuovat ravitsevuutta ja makua rucola-annoksiin. Näillä yhdistelmillä rucola resepti -ideat tarjoavat monipuolisia ja maukkaita vaihtoehtoja.

Paranna rucola resepti -kokemustasi

Jos haluat nostaa rucola resepti -kokemuksesi uudelle tasolle, tässä muutama vinkki. Käytä aina tuoreinta ja parasta rucolaa, jotta saat voimakkaimman maun. Kokeile erilaisia valmistustapoja, kuten paistamista tai grillausta, saadaksesi esiin rucolan erilaisia makuja. Lisää rucolaa keittoihin tai pastaruokiin viime hetkellä, jotta sen raikas maku säilyy. Mausta rucolaa suolalla ja pippurilla korostaaksesi sen luonnollista makua. Näillä vinkeillä jokainen rucola resepti herää eloon.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
4