Paistetut Kesäkurpitsat

Valmista herkullisia bruschetta-annoksia paistetuilla kesäkurpitsasuikaleilla. Nauti vuohenjuuston ja peston täydellisestä yhdistelmästä. Lue resepti ja kokeile heti!

Kesäkurpitsa-vuohenjuusto-bruschetta

1/2 maalaisleipä tai juurileipä

200 g kesäkurpitsaa (pieniä jos löytyy)

1 valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

1 tl timjamia

sitruunanmehua

120 g pehmeää vuohenjuustoa

pestoa

Aprikoosi-sieni-bruschetta

1/2 maalaisleipä tai juurileipä

1 sipuli 200 g sieniä

(esim. herkkusieni, kantarelli, herkkutatti)

100 g kuivattuja aprikooseja

2 rkl voita

80 g mantelirouhetta

1 dl kuohukermaa

suolaa, mustapippuria

1 maalaisleipä tai juureen leivottu leipä

oliiviöljyä

lehtipersiljaa

Bruschetta eli italialainen alkuruoka. Paahdetun leivän voi täyttää kevyesti tai vähän täyteläisemmin, päätä mielesi mukaan!

Kesäkurpitsa-vuohenjuusto-bruschetta1. Lämmitä uuni 230 asteeseen (kiertoilma-asetuksella 210 astetta).

2. Pese huolellisesti kesäkurpitsa ja kuori siitä ohuita suikaleita kuorimaveitsellä.

3. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy ja valkosipuli, lisää kesäkurpitsasuikaleet ja paista kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja sitruunanmehulla.

4. Viipaloi leipä ja paahda viipaleet uunissa, kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi ja levitä päälle vuohenjuustoa.

5. Asettele paistetut kesäkurpitsat ja pesto leipäviipaleiden päälle. Mausta tarvittaessa lisää suolalla ja pippurilla.

Aprikoosi-sieni-bruschetta1. Lämmitä uuni 230 asteeseen (kiertoilma-asetuksella 210 astetta).

2. Hienonna sipulit. Puhdista ja pilko sienet. Kuutioi aprikoosit pieniksi paloiksi.

3. Sulata voita paistinpannussa ja kuullota sipuli siinä. Lisää sienet, aprikoosit sekä mantelirouhe ja paista, kunnes sienet ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Viipaloi leipä ja jaa viipaleet puoliksi. Paahda niitä uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean sävyn. Pirskota päälle oliiviöljyä ja lisää lusikallinen sienimuhennosta.

5. Koristele annokset lehtipersiljalla.

6-8 annostaResepti: Louise MérusKuva: Nadine Greeff

Miksi paistetut kesäkurpitsaviipaleet ovat ainutlaatuisia?

Kesäkurpitsa on erittäin monikäyttöinen kasvis, joka täydentää mainiosti monenlaisia aterioita. Erityisesti paistetut kesäkurpitsaviipaleet uunissa ovat suuressa suosiossa niiden suussa sulavan maun ja vaivattoman valmistustavan ansiosta. Kesäkurpitsa on vähäkalorinen, mutta silti täynnä ravinteita, kuten vitamiineja ja kivennäisaineita. Uunissa paistettuna kesäkurpitsa saa kevyen, mutta rikkaan maun, joka tehostaa sen luonnollisia aromeja. Tämä tekee siitä mainion lisukkeen tai jopa pääruoan silloin, kun haluat nauttia terveellisistä ja maistuvista ruokalajeista.

Paistettujen kesäkurpitsaviipaleiden valmistus uunissa

Paistetut kesäkurpitsaviipaleet uunissa ovat yksinkertaiset ja nopeat valmistaa. Aluksi kesäkurpitsa leikataan ohuiksi viipaleiksi, jotta ne paistuvat tasaisesti. Aseta viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta ne oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja halutessasi muilla mausteilla, kuten valkosipulijauheella tai yrteillä. Paista viipaleita noin 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita. Kääntele viipaleita paiston puolivälissä, jotta ne kypsyvät tasapuolisesti kummaltakin puolelta. Tämä valmistusmenetelmä säilyttää kesäkurpitsan raikkaan maun ja tekee siitä maukkaan lisukkeen monille eri aterioille.

Herkkureseptit paistetuille kesäkurpitsaviipaleille

Paistetut kesäkurpitsaviipaleet uunissa tarjoavat runsaasti eri reseptivaihtoehtoja. Voit esimerkiksi raastaa niiden päälle parmesaanijuustoa ennen paistamista saadaksesi rapean ja maukkaan lisäkkeen. Toinen houkutteleva vaihtoehto on maustaa viipaleet sitruunan kuorella ja tillillä, mikä lisää raikasta ja kesäistä makua. Mikäli nautit voimakkaammista mauista, voit lisätä viipaleiden päälle chiliä tai cayennepippuria. Kesäkurpitsaviipaleet uunissa toimivat myös loistavasti erilaisten kasvispatojen tai vuokaruokien osana, tuoden niihin sekä makua että rakennetta. Kokeile erilaisia yhdistelmiä löytääksesi omat suosikkisi kesäkurpitsaviipaleiden käytössä.

Vinkkejä onnistuneisiin paistettuihin kesäkurpitsaviipaleisiin

Muutamat vinkit auttavat sinua valmistamaan täydellisiä paistettuja kesäkurpitsaviipaleita uunissa. Ensiksi, käytä tuoreita kesäkurpitsoja, joissa on kiinteä ja sileä kuori, jotta saat parhaan maun ja rakenteen. Toiseksi, älä säästele mausteissa, sillä kesäkurpitsa on luontaisesti melko mieto, joten mausteet korostavat sen makua. Kolmanneksi, vältä liian korkeaa lämpötilaa uunissa, jotta viipaleet eivät kuivu liikaa. Lopuksi, jos haluat lisää rapeutta, voit ripotella viipaleiden päälle korppujauhoja ennen paistamista. Näillä vinkeillä uunissa paistetut kesäkurpitsaviipaleet ovat sekä herkullisia että kauniin näköisiä.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
10 min
annosmäärä:
8