Tapahtumat

28.8. Puoteja ja makuja -ammattimatka Pirkanmaalla

Puoteja ja makuja Pirkanmaalla ammattimatka toteutuu tiistaina 28.8.2018. Lähde mukaan tutustumaan Pirkanmaan mielenkiintoisiin ruoka-alan kohteisiin. Teemana on suoramyynti ja tilalla tapahtuva jatkojalostus sekä muut oheispalvelut. Samalla saat tietoa Osta tilalta! –päivästä ja voit hakea ideoita oman tilan toiminnan kehittämiseen. Tutustumiskohteina ovat Leipomo&Kahvihuone Paula, Sarkasen tilan jäätelö, Ravintola ja Kahvilakonditoria Paakari, Rekolan biodynaaminen tila sekä Suttisen tila.


Matka on tarkoitettu kanta- ja päijäthämäläisille, pirkanmaalaisille, satakuntalaisille sekä varsinaissuomalaisille maatiloille, jatkojalostajille sekä elintarvikealan yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville. Tutustu matkaohjelmaan tästä linkistä.


Aika: 28.8. klo 8.30 - 17.00
Paikka: Lähtö ja paluu Hämeenlinna, Tuulos (Kauppakeskus Tuulonen) 
Hinta: 70€/hlö
Ilmoittautuminen: 20.8.2018 mennessä Sanna.Lento@hamk.fi

1.9. Satokatu-tapahtuma Tampereen keskustassa klo 10-17

Tampere Tunnetuksi ry ja Ahlman järjestävät Satokatu -tapahtuman lauantaina 1.9.2018 klo 10-17. Paikkana uusi Vuolteentori, eli tyylikäs aukio Tammerkosken partaalla Verkatehtaalta Ratinan suvantoon. Uudella paikalla haluamme olla siellä missä keskustan väki kulkee. Lauantaisen kaupunkipäivän lomassa on hyvä tehdä myös ostoksia lähialueen tuottajien kojuilla. Ratinan urheilustadionilla mitellään Suomi-Ruotsi maaottelua!  


Tule myymään tuotteitasi. Tarjolla 15 myyntipaikkaa! Hinnat: 30 euroa + alv ilman sähköjä, 40 euroa + alv sähköillä


Ilmoittautumiset 17.8. mennessä: riikka.toytari@tamperetunnetuksi.fi p. 040 582 1949.

15.9. Osta tilalta -päivä

Osta tilalta! -päivänä tarjotaan kuluttajille mahdollisuus ostaa raaka-aineita suoraan tuottajilta sekä kokea elämyksiä ja tutustua maatiloihin ja ruoantuotantoon. Voit lähteä mukaan teemapäivään, vaikka et yleensä myisikään tuotteita suoraan tilalta. Yhteistyö naapuritilan kanssa on myös oikein suotavaa. Osta tilalta! -tempaus on oiva tilaisuus testata markkinoita ja kuulla suoraa palautetta kuluttajilta.


Lisätietoja löydät tapahtuman nettisivulta https://ostatilalta.fi/

Päivän materiaaleja, kuten ilmapalloja, narua ja julistepohjia saat Ahlmanilta Eeva Yliseltä. Poikkea noutamaan omasi hanketiimin toimistosta, joka sijaitsee tällä hetkellä Kartanon takana olevassa rivitalossa.

3.10. Ammattimatka Unkariin 3.-7.10.2018.

Parasta pöytään Pirkanmaalta – Lähiruokaa jokaiseen päivään -hanke järjestää lähiruokayrittäjille ja maataloustuottajille suunnatun ammattimatkan Unkariin 3.10. - 7.10.2018. Unkarissa tutustumme monipuolisesti Tapolcan alueen tuottajiin ja elintarvikeyrityksiin. Käymme viini- ja puutarhatiloilla, lihakarja- ja possutiloilla, vuohenjuustotilalla ja leipomoissa. Tutustumme myös suosittuihin kauppahalleihin ja ruokatoreihin. Matkaohjelmaan kuuluu myös risteily Tonavalla ja vierailu Balaton-järven rannalla. 


Tutustu matkaohjelmaan tästä linkistä


Matkan hinta on 690€/henkilö kahden hengen huoneessa tai 890€/henkilö yhden hengen huoneessa. Hinta sisältää lennot Helsinki – Budapest – Helsinki turistiluokassa (lisämaksullinen tarjoilu sekä paikkavaraus ennakkoon), matkalaukku 23 kg sekä käsimatkatavara max 8 kg, lentokenttäverot ja matkustajamaksut, majoituksen huonevalinnan mukaisesti, aamiaiset hotelleissa, ohjelmassa mainitut kuljetukset sekä vierailut tutustumiskohteisiin suomenkielisen oppaan johdolla. Ateriat ovat omakustanteisia. Hintaan kuuluu myös matkalle lähtijöille järjestettävä Unkarin infoilta 19.9.


Matkaohjelma ja aikataulu tarkentuvat ennen matkaa. Pidätämme oikeuden muutoksiin matkaohjelmassa. Matkan vastuullisena järjestäjänä on OK-Matkat Oy Ltd ja matkaoppaanamme toimii suomalaisille hyvin tuttu ja suomea puhuva Monika Jakus.


Ilmoittaudu matkalle tästä linkistä 31.7.2018 mennessä. 
Matkalle mahtuu mukaan 19 henkilöä.
Lisätietoja Eeva Yliseltä, eeva.ylinen@ahlman.fi.


Tervetuloa mukaan!

3.10. Ammattimatka Pietariin 3.-5.10.2018

Lähde mukaan vientiteemaiselle elintarvikealan ammattimatkalle Pietariin lokakuussa! 


Tämä matka voi mahdollistaa yrityksellesi pääsyn valmiiksi neuvotelluille myynti- ja jakeluketjuille Venäjällä. Samalla saat ajankohtaisen tiedon Venäjän elintarvikeviennin tilanteesta, pääset tutustumaan paikallisiin elintarvikevalikoimiin Pietarin eri kauppaketjuissa ja saat tietoa tuotevalikoimista ja hintatasosta. 


Tutustumme myös paikalliseen kahvila- ja ruokakulttuuriin sekä vierailemme elintarvikealan yrityksessä. Matkan aikana saamme tietoa myös venäläisistä matkailijoina. Tietysti samalla koemme myös Pietarin merkittävimmät nähtävyydet.


Matkan hinta on 550 €/hlö, joka sisältää junaliput, ryhmäviisumin, majoituksen 2 hh:ssa, kuljetukset paikan päällä, ohjelman ja kohteet kolmelle päivälle, Suomen ja kohdemaan asiantuntijoiden Venäjän viennin palvelut, vientiseminaarin, yrityskohtaiset tuotearvioinnit kaupalliselta toimijalta Venäjällä sekä kiertoajelun Pietarissa. Sitovat ilmoittautumiset 29.8.2018 mennessä: sanna.lento@hamk.fi


Tutustu matkaohjelmaan tästä linkistä

10.10. Fastfood & Café & Ravintola -tapahtuma 10.-11.10.2018

Fastfood & Café & Ravintola 2018 -tapahtuma järjestetään Tampereen Messukeskuksessa 10.-11.2018. 


Tapahtuman torialueella sinulla on mahdollisuus luoda tulevaisuuden tärkeimmät asiakassuhteesi ja tehdä merkittävimmät kauppasi!


Osastopaikkoja alueelle on tarjolla rajoitetusti joko 4m2 tai 6m2 kokoisina. Torialueen on tarkoitus saattaa yhteen yrityksiä jotka tarjoavat tuotteita mm. seuraavista kategorioista: lähiruoka, vege- ja vegaani-tuotteet, maalaistuotteet, erityisruokavaliot ja korvikkeet, luomutuotteet ja vastuullisesti tuotetut tuotteet. 


Alue myös mahdollistaa pienten yritysten ja uusien tulokkaiden osallistumisen tapahtumaan, sekä tarjoaa heille mahdollisuuden päästä kokeilemaan tehokkaasti HoReCa-markkinaa.


Tutustu tapahtumaan, osastopaikkojen hintoihin ja muihin palveluihin tästä linkistä


Lisätietoja: Krista Hagfors, krista.hagfors@easyfairs.com, +358 (0)50 556 0162

7.11. Ammattimatka Skotlantiin 7.-10.11.2018

Tiedolla ja osaamisella kasvuun -hanke järjestää elintarvikealan pk-yrityksille ammattimatkan Skotlantiin Edinburghin alueelle. Matkan aikana tutustumme paikalliseen elintarviketuotantoon sekä skotlantilaiseen ruokakulttuuriin.


Tutustu matkan alustavaan ohjelmaan, hintatietoihin ja ilmoittautumisohjeeseen tästä linkistä


Katso menneet tapahtumat »