Tapahtumat

31.1. -1.2.2019 Ruokayrittäjän talvipäivät


31.1. – 1.2.2019 Naantali, Kultaranta Resort Oy, Särkänsalmentie 178, 21100 Naantali, Finland


#ryt2019 #ruokayrittäjäntalvipäivät


Tervetuloa mukaan ruoka-alan yrittäjiltä huippupalautteet saaneeseen erikoistapahtumaan. Toista kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille uusia ruokasektorin yrityksiä, niiden tuotantotapoja ja tuotteita, asiakasnäkökulmaa ja innostavia ideoita – unohtamatta kuitenkaan yrittäjän hyvinvointia.


Tilaisuus on tarkoitettu kaikille ruoka- ja elintarvikealasta kiinnostuneille yrittäjille. Tule mukaan verkostoitumaan sekä nauttimaan tapahtuman tunnelmasta ja kokemaan elämyksellinen illallinen upeassa Kultaranta Resortin miljöössä.


Tapahtuman järjestää Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke (TIEDOKAS), joka auttaa yrityksiä kehittymään, kasvamaan ja kannustaa yhteistyöhön alueellaan Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Satakunnassa sekä Varsinais-Suomessa.


Tiedotus ja puhujaesittelyt päivitetään Ruokayrittäjän Talvipäivät -Facebook -tapahtumasivulle.


 


OHJELMA (muutokset mahdollisia)


Torstai 31.1.2019
 klo 15.00 alkaen majoittuminen (vastaanotto Klubitalolla)
 klo 15.00 – 16.00 Kahvia ja suolaista purtavaa (Klubitalo)
 klo 16.00 – 18.00 Maailma muuttuu, entä syöminen? (Klubitalon seminaaritila)
 Kauramaitoa vai grillimakkaraa – mihin ruokatrendit vievät? terveyssosiologianprofessori, Piia Jallinoja, Tampereen Yliopisto
 Asiakkaiden toiveiden huomioiminen tuotekehityksessä mm. Juustoportilla, elintarvikealan asiantuntija, Pirjo Korjonen, Piken paletti
 Mitä kuluttaja lautaselleen haluaa – näkemyksiä Mauno -ravintoloista, Turun suurimman kokouskeskuksen toimitusjohtaja, Santtu Kiili, Manu Events Oy


Klo 18.30 – 21 Alkujuurilla – ohjelmallinen illallinen yhteistyössä Visit Naantalin kanssa (Klubitalolla). Illallisen lomassa kuulemme hauskoja ruokatarinoita sekä tapakulttuuria meiltä ja muualta. Pukukoodina villasukat. Illallisen jälkeen iltaa voi jatkaa Klubitalon baarissa klo 23 asti.


Perjantai 1.2.2019
 klo 7.00 – 8.00 Mahdollisuus kuntosaliin ja yksilöohjaukseen Klubitalon alakerran kuntosalilla. Voit halutessasi saada personal trainer Essi Vartiaiselta vastauksia juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin ja vinkkejä ongelmakohtiin sekä oman hyvinvointisi tukemiseen.
 klo 8.00 – 9.00 Aamukahvit ja majoittujien aamiainen (Klubitalo)


klo 9.00 – 11.15 Yrittäjän hyvän olon avaimet (Klubitalon seminaaritila)
Pirstaloitumisesta keskittymiseen – lisätehoa yrittäjän arkeen, fysioterapeutti, Jaana Nieminen, Kultaranta Resort
Hommat hallinnassa? Hyvinvointia itsensä johtamisella, hankepäällikkö, Maija Pispa, MTK-Pirkanmaa
Ruoalla virtaa päivään – miten hallita stressiä ja psyykkistä palautumista? Psykologi, mindfulness-ohjaaja Outi Rinne


klo 11.15 – 12.15 Lounas (Klubitalo)


klo 12.15 – 14.30 Uudistuva ruokasektori (Klubitalon seminaaritila)
Härkäpavusta jäätelöä, Lipasu Oy, Helsingin yliopiston elintarviketieteiden opiskelijat
Kasvihuoneviljelyn uusi tulokas: okra, Aurinkotarhat Oy, toimitusjohtaja Marko Hauhtonen
Kiertovesiviljelyjärjestelmä ruoantuotannossa, Clewer-konserni, toimitusjohtaja, Jouni T. Laine
Muutokset ruokasektorissa, HKScan Oyj, tutkimus- ja kehitysjohtaja Mika Tuomola
klo 14.30 – 15:00 Maistiaisia uusista ruokatuotteista ja kahvit
klo 15.00 Tilaisuus päättyy


Ilmoittautuminen ja osallistumisohjeet


Ilmoittautuminen tapahtumaan viimeistään 15.1.2019 tästä linkistä. Ilmoittautumislinkki löytyy myös tapahtuman Facebook-sivuilta.


Tapahtuma on maksuton. Ateriat ja majoitus ovat omakustanteisia. Majoitus ja ohjelmaan merkityt lounas ja illallinen maksetaan Kultaranta Resortissa paikan päällä tai laskulla. Torstain illallisen hinta on 35 € ja perjantain lounaan hinta 15 €.


Majoitus 2 hengen hotellihuoneessa 45 € / hlö, 1 hh 70 € / hlö. Majoituksen hinta sisältää aamiaisen, kuntosalin vapaan käytön sekä ilmaisen internet-yhteyden. Lisätietoja huoneista https://kultarantaresort.fi/room/luhtihotelli-standardihuone-26-m%c2%b2-32-kpl/


Kultaranta Resortin  tarkempi sijaintikartta löytyy https://kultarantaresort.fi/kultaranta-resort/yhteystiedot-ja-aukioloajat/. Kultaranta Resortiin vievä tie on suljettu Kuparivuoren tunnelityömaan takia, mutta tunnelityömaan läheltä kulkee kiertotie.


Mikäli kiinnostuneita on tarpeeksi, järjestämme yhteiskuljetuksia.


Lisätiedot tapahtumasta:
Jenni Heikkilä, puh. 044 260 9997, jenni.heikkila@hamk.fi


5.2. -6.2.2019 Hapanleivontatyöpaja

Tiedolla ja osaamisella kasvuun -hanke järjestää hapanleivontatyöpajan helmikuun ensimmäisellä viikolla, 5.-6.2. klo 12-18. Hapanleivonta on pitkä prosessi, joka on työpajassa tiivistetty kahteen 6 tunnin sessioon. Työpajassa käydään läpi leivontaprosessi koti-/pienleipomon näkökulmasta, ja se antaa valmiudet aloittaa happaman leivän leipominen omassa leipomossa tai ravintolassa jo hyvin pian työpajan jälkeen. Työpajaa vetää hapanleivonnan guru Eliisa Kuusela, ja hinta on 100 €/osallistuja. Hinta sisältää hapanjuuren ja muut leivontatarvikkeet sekä kahvin molempina päivinä.


Ennen työpajaa on mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas Ahlmanilla Ravintola Annassa klo 11.00.


Ilmoittautuminen työpajaan 28.1. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/B41004327C60E3E3


Lisätietoja Eeva Ylinen 0400 805 839 eeva.ylinen@ahlman.fi

8.2. Ruoka-ala kasvuun

Ruoka-ala kasvuun – tehoa kehittämistoimintaan yhteistyön kautta


 


Tervetuloa ruoka-alan kehittäjät, hankerahoittajat, sidosryhmät, yrittäjät ja muut toimijat Ruoka-ala kasvuun -tilaisuuteen Tampereelle 8.2.2019!


 


Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke kattaa laaja-alaisesti pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämisalat lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden näkökulmista. Yhteistyön tiivistämiseksi ja eri toimijoiden yhteen saattamiseksi järjestetään maakunnalliset Ruoka-ala kasvuun -tilaisuudet. Tilaisuuksiin kootaan yhteen ruoka-alan toimijoita ja mietitään, miten kehittämisaloihin liittyvää toimintaa alueella toteutetaan ja onnistuneita käytäntöjä levitetään. Samalla kuullaan, mitä valtakunnallisesti tällä hetkellä tehdään ja mitä sopivia paloja voi poimia oman maakunnan kehittämistoiminnan tueksi.


 


Paikka:        Ahlmanin Kartano, Auditorio, Hallilantie 24, Tampere


Aika:            8.2.2018 klo 8.30 – 12.30, aamiainen tarjolla Ravintola Annassa klo 8.30-9


 


Ohjelma, klo 9.15 lähtien


Ruokasektorin koordinaatiohankkeen esittely


Lähiruoka, luomu ja luonnontuotteet – valtakunnallisesti ja maakunnallisesti


Eri toimijoiden lyhyitä puheenvuoroja


Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen


Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy


Superhyvä


Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy


Eviran pk-neuvonta ja vientihanke Superhyvä


Saara Lönnroth, Evira


Miten tästä jatkamme?


 


Ilmoittautumiset 30.1.2019 mennessä http://ty.fi/ruoka-pirkanmaa


 


Lisätietoja:


http://www.aitojamakuja.fi/blogi/?p=3158


Päivi Töyli, Ruokasektorin koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus, paivi.toyli@utu.fi, 040 189 1929


Eeva Ylinen, Tiedolla ja osaamisella kasvuun, Ahlman, eeva.ylinen@ahlman.fi, 040 080 5839


 


 

19.2. Hankintatreffit

Tervetuloa Pirkanmaan Hankintatreffeille!

Yrittäjä, haluatko tarjota tuotteita tai palveluja Pirkanmaan alueen kunnille ja muille julkisia hankintoja tekeville? Julkinen hankkija, tiedätkö alueesi tarjonnan? Tule Hankintatreffeille löytämään uusia kumppaneita.

Tilaisuudessa on erinomainen mahdollisuus kuulla julkisten hankkijoiden toiveita ja yritykset voivat esitellä tuotteita ja palveluja suoraan ostajille. Pirkanmaan alueen kuntien edustajat kertovat tulevista hankinnoista.

Paikallishankintoihin voi saada vauhtia ympäristö- ja sosiaalisen kestävyyden vaatimuksista ja kriteereistä. Tilaisuudessa pohditaan myös yhteistarjouksen tekemisen mahdollisuuksia.

Aika    19.2.2019 klo 13-16 (klo 12-13 omakustanteinen lounasmahdollisuus
Ravintola Anna, 14,50e sisältäen 3 ruokalajia (ravintola luomuportaalla 4)
Paikka: Ahlmanin Kartano, Selinin Sali, Hallilantie 24, Tampere
Kohderyhmä:Pirkanmaan pk-yritykset ja niiden palveluja ostavat julkiset toimijat, kuntapäättäjät ja hankinnoista päättävät tahot.

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään 12.2.2019 mennessä.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille pk-yrityksille alasta riippumatta, mutta lisäevästystä on tarjolla erityisesti ruoka- ja energiahankinnoista kiinnostuneille. Klo 16 jälkeen on mahdollista käydä tutustumassa Kangasalan Ruutanan koulun pellettilämpölaitoksen, jota Wersofoodin Teemu Ovaskainen esittelee. Reitti Ahlman - Ruutanan koulu https://goo.gl/maps/KGJBLUKeX7L2



Pykäläbaarissamme on hankintalakineuvontaa ja asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin ja auttamassa tarjouspyyntöjen ja tarjousten tekijöitä mm.
-    julkiset hankinnat ja markkinavuoropuhelun merkitys: Mia Koljonen, Ju-Ha Consulting Oy
-    ruokahankinnat: Sari Väänänen, Ekocentria
-    energiahankinnat: Juha Hiitelä, Biobisnestä Pirkanmaalle -hanke
-    Kangasalan energiahankinnat: Kirsti Raulo, Kangasalan kunta
-    Tarjouspyyntöihin vastaamisen kokemuksia: Teemu Ovaskainen, Wersowood

Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja
Juha Hiitelä, Biobisnestä Pirkanmaalta, Metsäkeskus, 045 6767 340
Eeva Ylinen, Tiedolla ja osaamisella kasvuun, Ahlman, 040 080 5839
Sari Väänänen, projektipäällikkö, EkoCentria, puh. 044 785 4025
Heidi Valtari, Turun yliopisto, Brahea-keskus, kehittämispäällikkö, puh. 0400 487 160


Katso menneet tapahtumat »