Tapahtumat

23.1. Laatu elintarvikealan yrityksessä! -koulutus Turussa 23.1. & 15.2.2018

Tervetuloa Tiedokas-hankkeen järjestämään varsinaissuomalaisille, satakuntalaisille, hämäläisille ja pirkanmaalaisille elintarvikealan yrityksille suunnattuun laatukoulutukseen. Koulutuksessa pureudutaan muun muassa elintarvikelainsäädäntöön, hygieniaan, tuoteturvallisuuteen ja omavalvontaan. Kouluttajina toimivat Mari Riuttala ja Eeva-Liisa Häkli Foodwest Oy:stä. 


Aika: 23.1.2018 & 15.2.2018 klo 12-16
Paikka: Turku (koulutuspaikka ilmoitetaan myöhemmin)
Hinta: 100€/yritys tai 50€/pvä
Ilmoittaudu 16.1.2018 mennessä tämän linkin kautta. 
Lisätietoja: Sanna Vähämiko, sanna.vahamaki@utu.fi, 040 484 3556


Lue tilaisuuden ohjelma tästä linkistä

1.2. Ruokayrittäjän Talvipäivät Tammelassa 1.-2.2.2018. Ilmoittaudu nyt!

Tervetuloa mukaan ensimmäiseen ruoka-alan yrittäjien omaan erikoistapahtumaan, joka järjestetään 1.-2.2.2018 viihtyisässä ja luonnonkauniissa Tammelassa huippuasiantuntijoiden ja mielenkiintoisten yrittäjien johdolla. 


Tilaisuus on tarkoitettu kaikille ruoka- ja elintarvikealasta kiinnostuneille kehittymishaluisille toimijoille. Tapahtuman tarkoituksena on paneutua mielenkiintoisiin yritysten kasvutarinoihin, kuulla alan uusimpia tuulia ja luoda yhteistyön mahdollisuuksia. Tapahtuman teemoina ovat Huominen lautasella, Kasvun eväät, Viesti vaikuttavasti - Kata pöytä kuluttajalle sekä Yhteistyön reseptit.


Kaksipäiväisen tapahtuman puhujien joukossa ovat muun muassa Matti Minkkinen Turun Yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, Lauri Reuter Teknologian tutkimuskeskuksesta, Matti Katajajuuri Luonnonvarakeskuksesta, kokki Pasi Kuronen, Turun Sanomien ruokatoimittaja Heli Nieminen sekä monia muita asiantuntijoita ja tietenkin elintarvikealan yrittäjiä. Tutustu tilaisuuden ohjelmaan ja  puhujaesittelyihin.


Tapahtuman järjestää Tiedolla ja osaamisella kasvuun – elintarvikealan yhteistyöhanke, joka auttaa yrityksiä kehittymään, kasvamaan ja kannustaa yhteistyöhön alueellaan Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Satakunnassa sekä Varsinais-Suomessa.  


Aika: 1.-2.2.2018
Ohjelma:  Ruokayrittäjien Talvipäivät
Paikka: Eerikkilä Sport & Outdoor Resort, Urheiluopistontie 138, 31370 Eerikkilä (Tammela)
Hinta: Tapahtuma on maksuton. Ateriat ja majoitus ovat omakustanteisia.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tästä linkistä (huom. majoitusvaraukset 12.1.2018 mennessä, muuten ilmoittautuminen 22.1.2018 mennessä).
Lisätiedot: Ritva Pietarinen, puh. 044-556 8468, Ritva.Pietarinen@ahlman.fi


Tapahtuma on myös Facebookissa

15.2. Maatilan tuotteiden jalostaminen ja myynti - hyödynnä suomalainen elintarvikelainsäädäntö

Maatilan tuotteiden jalostaminen ja myynti – Hyödynnä suomalainen elintarvikelainsäädäntö 
Aluetilaisuus Tampereella


Koulutuspäivän tavoitteena on tukea maatiloja tuotteiden jatkojalostamisessa ja myynnissä. Päivän aikana perehdytään keskeisiin elintarvikkeiden markkinointiin ja myyntiin liittyviin kysymyksiin kuluttajansuojalain näkökulmasta. Asiantuntijat kertovat aihealueesta ja vastaavat yleisön kysymyksiin.


Tilaisuuden järjestestävät Maa- ja kotitalousnaiset, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Kuluttajaliitto, Ruokatieto Yhdistys ry sekä Parasta pöytään Pirkanmaalta – Lähiruokaa jokaiseen päivään -hanke. Tilaisuus on osa AJANKOHTAISTA RUOKA-ALALLA -koulutuskiertuetta 2018. Koulutuskiertueeseen on  saatu avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. 


Aika: 15.2.2018 klo 11.45-16.00
Paikka: Ahlman, Selinin Sali, Hallilantie 24, Tampere
Tutustu tilaisuuden ohjelmaan.
Hinta: Tilaisuus on maksuton
Lisätiedot ja ilmoittautuminen 8.2.2018 mennessä: Outi Penttilä, outi.penttila@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 040 7198 959

20.3. Ammattimatka Itävaltaan 20.-25.3.2018. Ilmoittaudu nyt!

Tiedolla ja osaamisella kasvuun -hanke järjestää tuottajille ja elintarvikealan  yrittäjille  suunnatun ammattimatkan keväiseen Itävaltaan 20.-25.3.2018. Tervetuloa mukaamme nauttimaan upeista maisemista, herkullisesta ruoasta ja  keskieurooppalaisesta vieraanvaraisuudesta! Matkalla tutustumme monipuolisesti Steiermarkin maakunnan maaseutuyrityksiin ja maatiloihin sekä maatalousoppilaitoksen ja luomuyhdistyksen toimintaan. Tutustumme myös Grazin kaupungin ravintola- ja kahvilakulttuuriin. 


Matkan hinta on 790€/henkilö. Hinta sisältää lennot Helsinki –Wien – Helsinki, majoituksen kahden hengen huoneessa, aamiaiset hotelleissa, bussikuljetukset sekä opastetut ja tulkatut käynnit tutustumiskohteisiin. Ateriat ovat omakustanteisia. Oppaina toimivat luomu– ja lähiruokayrittäjät Niina ja Philipp Mayer. Philipp on kotoisin Steiermarkin maakunnasta ja hän tuntee hyvin alueen erityispiirteet.


Tutustu matkaohjelmaan tästä linkistä.


Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset 20.1.2018 mennessä Ritva Pietariselle sähköpostiosoitteeseen ritva.pietarinen@ahlman.fi, tai numeroon 044 556 8468. Matkalle mahtuu mukaan 25 henkilöä.
Matkaohjelma tarkentuu ennen matkaa. Pidätämme oikeuden muutoksiin matkaohjelmassa.

12.4. Lähiruoka- ja luomumessut Helsingissä 12.-15.4.2018

Lähiruoka & luomu -messut on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä sertifioiduille luomutuotteille. Lähiruoan tuottaja tai elintarvikeyrittäjä, ilmoittaudu mukaan nyt!


Lähi- ja luomuruoasta kiinnostuneen kuluttajan kannattaa myös merkitä tapahtuma omaan kalenteriin jo nyt. Messuilla mukana olevien yritysten valikoimissa on lihatuotteita, juustoja, viljatuotteita, juureksia, perinneherkkuja, uusia proteiinilähteitä kuten hamppua, jäätelöä ja säilykkeitä. Lähiruoka & Luomu -tapahtumassa julkistetaan myös Vuoden Lähiruokateko-palkinnon saaja. 


Aika: 12.-15.4.2018
Paikka: Messukeskus, Messuaukio 1, PL 21, 00521 Helsinki
Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä.


Lue lisää Kevätmessujen verkkosivuilta: http://kevatmessut.messukeskus.com/


Katso menneet tapahtumat »