Tapahtumat

21.11. Pakkausmerkintäklinikka pientuottajille Tampereella

Pakkausmerkintäpäivässä tutustutaan ravintoarvolaskentaan ja pakkausmerkintöjen laatimiseen. Tilaisuus on suunnattu pientuottajille ja lähiruokayrittäjille. Kouluttajina ovat Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka- ja yritysasiantuntija Outi Penttilä ja Pyhäjärvi-Instituutin kehittämispäällikkö Marko Jori. Tilaisuuden järjestää Tiedolla ja osaamisella kasvuun -hanke.


Aika: 21.11. klo 12.30 - 16
Paikka: Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere
Ilmoittautuminen ja lisätietoja:
Anu Tuomola
anu.tuomola@ahlman.fi
044 7960 535 

22.11. Läheltä hyvää -ruokakurssit 4.10. - 7.12.2017 Tampereella

Läheltä hyvää -ruokakursseilla kokataan yhdessä pirkanmaalaisista raaka-aineista uusia ideoita ruokapöytään. Lähde makumatkalle maakuntamme ruoka-aarteiden äärelle ja samalla tutustumaan lähiruokayrittäjien tuotteisiin. Jokaisella kurssikerralla on oma teemansa – lähde mukaan useammallekin kerralle. 


Läheltä hyvää -kurssit pidetään arki-iltaisin klo 17-20 Ahlmanin opetuskeittiössä osoitteessa Hallilantie 24, 33820 Tampere. Kurssikerran hinta on 28€. Kurssit järjestää Parasta pöytään Pirkanmaalta -hanke.


4.10. Pääosassa kasvikset ja marjat.
Ilmoittaudu 29.9. mennessä.

9.10. Syksyn satoa ja lähikalaa.
Ilmoittaudu 5.10. mennessä.

25.10. Härkäpapua ja hamppua lautaselle.
Ilmoittaudu 20.10. mennessä.


1.11. Laatulihaa lautaselle.
Ilmoittaudu 27.10. mennessä.


6.11. Syyssadon juurekset juustojen kera.
Ilmoittaudu 1.11. mennessä.

15.11. Pirkanmaalaiset sapakset.
Ilmoittaudu 10.11. mennessä.

22.11. Kokataan lammasta.
Ilmoittaudu 17.11. mennessä.


29.11 Leivotaan lämpimäisiä.
Ilmoittaudu 24.11. mennessä.

7.12. Ideoita jouluun.
Ilmoittaudu 1.12. mennessä.


Kurssin ohjaajana on ruoka- ja yritysasiantuntija Outi Penttilä, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Suomi ry

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Outi Penttilä, puh. 040 7198 959, outi.penttila@maajakotitalousnaiset.fi

22.11. INNOVATIONS GO -työpaja Tampereella

Onko yritykselläsi vientikelpoinen tuote, jolla olisi mahdollisuuksia pärjätä Saksan markkinalla? Kaipaatko osaamista tuotteen viimeistelyyn, pakkaamiseen, brändäykseen, jakeluun tai rahoitukseen? Ilmaisessa INNOVATIONS GO -työpajassa voit hioa tuotteesi vientikuntoon ja verkostoitua vientikaupan toimijoiden kanssa. Työpajan järjestää Finnish Food Innovations-ohjelma.


Aika: 21.11. klo 9.30 - 16.00
Paikka: Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, 33101 Tampere
Hinta: Työpaja on maksuton
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@fennopromo.fi. Voit seurata osaa työpajasta myös webinaarina. Pyydä webinaarilinkki sähköpostiisi!
Tutustu ohjelmaan tästä linkistä.

30.11. Slush Slurps Breakfast Event Helsingissä

Suomalainen ruoka kiinnostaa maailmalla, ja digitalisaatio muuttaa tuotantoa, markkinointia ja myyntiä. Haluatko suunnata vientimarkkinoille ja oletko kiinnostunut kasvurahoituksesta? Tervetuloa aamiaistilaisuuteen, jossa puhujina ovat mm. Jaana-Husu Kallio Maa- ja metsätalousministeriöstä sekä Jonna Wibelius ja Esa Wrang Finprosta. Tilaisuus on maksuton. 


Aika: 30.11. klo 8 – 10.30
Paikka: Messukeskus, Messuaukio 1, Kokoustamo 203, 00520 Helsinki
Tutustu ohjelmaan täällä.
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/sluprsbreakfastevent

9.12. Ahlmanin joulutori Tampereella

Ahlmanin joulutorilla on myynnissä Ahlmanin oman keittiön joululaatikoita ja muita jouluherkkuja, tuoretta leipää ja leivonnaisia. Mukana on myös torimyyjiä myymässä lähituotteita. Joulupukki on paikalla klo 10 - 13.


Tilapuoti on avoinna klo 9-15.


Ravintola Anna tarjoaa pikkujoulumenun klo 11-14.  (Hinnat: 25€/aikuinen, 15€/lapset alle 12 v., 4,50€/lapset alle 4 v.)


Lämpimästi tervetuloa!


Aika: 9.12.2017 klo 10-14
Paikka: Ahlman, Hallilantie 24, 33280 Tampere


Ahlmanin joulutori on myös facebookissa: https://www.facebook.com/events/355851641527912/
Ravintola Anna: https://www.facebook.com/ravintola.anna/

13.12. Yhdessä tehden parempiin tuloksiin - Elintarvikealan vuosiseminaari Helsingissä

Tervetuloa kolmanteen valtakunnalliseen lähiruokafoorumiin keskiviikkona 13.12.2017! Yhdessä iltapäivän Elintarviketeollisuuden vuosiseminaarin kanssa päivästä muodostuu Yhdessä tehden parempiin tuloksiin - Elintarvikealan vuosiseminaari 2017. Elintarvikealan elinvoimaisuus, kansainvälistyminen, kiertotalous ja kilpailutoiminta ovat keskiössä tämän vuoden Lähiruokafoorumissa ja Elintarvikealan vuosiseminaarissa.


Aamupäivällä käsitellään lähiruokaan liittyen kilpailutoiminnan merkitystä, suoramyynnin kannattavuutta, kiertotalousverkostoja sekä pk-elintarvikeyrittäjän, ammattikeittiön ja Foodservice -sektorin yhteistyötä. Aamupäivän järjestää valtakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke ja tämä on kolmas ruokatoimijat kokoava laaja valtakunnallinen lähiruokafoorumi.


Iltapäivällä julkistetaan Leipomoalan toimialakatsaus ja Elintarvikealan pk-toimialabarometri sekä uusi Suomen ruokatuotannon vahvuuksia keräävä faktasivusto. Iltapäivässä kuullaan leipomo- ja konditoria-alan kuulumisista ja annetaan evästyksiä elintarvikeviennissä menestymiseen. Iltapäivän järjestää TEM Toimialapalvelu. Tilaisuuden avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.


Aika: 13.12.2017 klko 10.00-15.30 (aamukahvit klo 9.30 alkaen)
Paikka: Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11, Helsinki
Ilmoittaudu 5.12. mennessä tilaisuuteen tai webcastingiin tästä linkistä
Tutustu tarkemmin tilaisuuden ohjelmaan

23.1. Laatu elintarvikealan yrityksessä! -koulutus Turussa 23.1. & 15.2.2017

Tervetuloa Tiedokas-hankkeen järjestämään varsinaissuomalaisille, satakuntalaisille, hämäläisille ja pirkanmaalaisille elintarvikealan yrityksille suunnattuun laatukoulutukseen. Koulutuksessa pureudutaan muun muassa elintarvikelainsäädäntöön, hygieniaan, tuoteturvallisuuteen ja omavalvontaan. Kouluttajina toimivat Mari Riuttala ja Eeva-Liisa Häkli Foodwest Oy:stä. 


Aika: 23.1.2017 & 15.2.2017 klo 12-16
Paikka: Turku (koulutuspaikka ilmoitetaan myöhemmin)
Hinta: 100€/yritys tai 50€/pvä
Ilmoittaudu 16.1.2017 mennessä tämän linkin kautta. 
Lisätietoja: Sanna Vähämiko, sanna.vahamaki@utu.fi, 040 484 3556


Lue tilaisuuden ohjelma tästä linkistä


Katso menneet tapahtumat »