Vohvelimunakas

Valmista herkullinen vohvelimunakas vain 25 minuutissa! Kokeile eri täytteitä ja mausteita luodaksesi kevyen lounaan tai myöhäisen aamiaisen. Aloita kokkaaminen nyt!

2 kananmunaa
1 rkl maitoa
1 rkl juustoraastetta
ripaus jeeraa eli juustokuminaa
ripaus suolaa ja pippuria

 

TÄYTTEET
1/2 sipuli
1 kourallinen kirsikkatomaatteja
1 kourallinen sekalaisia kasviksia
voita vohveliraudan voiteluun

1. Lämmitä vohvelirauta valmiiksi, jotta se on tarpeeksi kuuma munakkaan kypsentämiseen.

2. Sekoita keskenään kananmunat, maito, juustoraaste ja mausteet. Voit valita minkä tahansa juuston, esimerkiksi sinihomejuusto tai mozzarella toimivat hyvin munakkaassa. Vatkaa seos kuohkeaksi haarukalla tai pallovatkaimella, jotta se kypsyy tasaisesti vohveliraudassa.

3. Kuori ja hienonna sipuli valmiiksi. Pilko kirsikkatomaatit ja muut haluamasi kasvikset. Esimerkiksi herkkusienet, pekoni, munakoiso tai paprika sopivat erinomaisesti munakkaaseen!

4. Kun esivalmistelut on tehty, kaada munakasmassa voideltuun vohvelirautaan ja lisää valitsemasi täytteet. Ripottele päälle juustoa tai yrttejä mielesi mukaan ja kypsennä raudassa noin 3-4 minuuttia. Voit kypsentää munakkaan raudan koosta riippuen kansi kiinni tai auki. Tarkkaile kypsyyttä silmämääräisesti ja nosta valmis munakas suoraan tarjoilulautaselle.

Tarjoile vohvelimunakas kevyenä lounaana salaatin kera tai myöhäisenä aamiaisena leivän kanssa. Kokeile eri maustekastikkeita tai majoneeseja maun rikastuttamiseksi!

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: vohvelirauta

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
25 min
annosmäärä:
1