Vaniljakakku

Valmista herkullinen veriappelsiinikakku vaniljaesanssilla. Helppo resepti, joka hurmaa vieraasi. Kokeile itse ja nauti appelsiinisorbetin kera!

KAKKUPOHJA

120 g huoneenlämpöistä voita

120 g muscovadosokeria

2 isoa kananmunaa

120 g mantelijauhoja

70 g polentaa

2 veriappelsiinia + kuori

1 tl vaniljaesanssia

1 tl sitruunamehua

1 tl psylliumia

(Psylliumin avulla saadaan luontaisesti gluteenittomien jauhojen leipoutuvuutta ja sitkopitoisuutta parannettua.)

SIIRAPPI

1 teesihdillinen kardemummaa

250 ml appelsiinimehua

125 g sokeria

1. Kuumenna uuni etukäteen 160 asteeseen.

2. Aseta leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele leivinpaperi kevyesti ja ripottele päälle hieman sokeria. Jätä vuoka odottamaan.

3.
Kakkupo
hjan valmistus:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen kunnes ne ovat vaaleaa vaahtoa.
Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten jokaisen jälkeen hyvin.

Toisessa kulho
ssa, yhdistä mantelijauhot, polenta, raastettu veriappelsiinin kuori, vaniljaesanssi, sitruun
amehu ja psyllium. Sekoita nämä kuiva-aineet varovasti vaahtoon.

4. Leikkaa veriappelsiinit pyöreiksi viipaleiksi ja asettele ne kakkuvuoan pohjalle. Kaada taikina viipaleiden päälle tasaisesti ja paista uunissa 25-30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen sen kumoamista vuoasta, koska se on helposti mureneva. Pistele kakun pintaan monia pieniä reikiä ohuella tikulla.

Vaniljaesanssin kiehtova maailmaVaniljaesanssi kuuluu suosituimpiin makuaineisiin, joita hyödynnetään laajasti niin leipomisessa kuin makeisten teossa. Sen rikkautta ilmentävä maku tekee siitä ihanteellisen osan lukuisia reseptejä. Luonnollisena vaihtoehtona keinotekoisille aromeille, vaniljaesanssi valmistetaan vaniljapavuista uuttamismenetelmällä. Kotikokkien keskuudessa vaniljaesanssi on arvostettu sen yksinkertaisen käytön vuoksi; jo muutama pisara pystyy tuomaan makoisan lisän erilaisiin ruokalajeihin. Vaniljaesanssia suositaan erityisesti leivonnaisissa, kuten kakut, keksit ja muffinssit, mutta se rikastuttaa myös juomia ja jälkiruokia.

Vaniljaesanssin soveltaminen ruoanlaitossaVaniljaesanssi tarjoaa loistavan mahdollisuuden monenlaisten ruokien maustamiseen. Sen käyttömahdollisuudet eivät rajoitu vain makeisiin herkkuihin, sillä se voi tuoda uutta ulottuvuutta myös suolaisiin ruokiin kuten kastikkeisiin ja marinadeihin. Vaniljaesanssi antaa erityisen hienostuneen sävyn vaikkapa kermakastikkeille tai eksoottisille curryille. Se toimii erinomaisesti yhdessä muiden mausteiden, kuten kanelin ja kardemumman, kanssa luoden monipuolisia makuyhdistelmiä. Vaniljaesanssi sekoittuu helposti muiden ainesosien kanssa, tehden ruoanlaitosta helppoa ja makuelämyksistä herkullisia.

Vaniljaesanssin terveysvaikutuksetVaikka vaniljaesanssi on luonnollinen makuaine, sen terveysnäkökohdat kannattaa ottaa huomioon. Vaniljaesanssissa on luonnollisia ainesosia, mutta siinä saattaa olla myös alkoholia, joka toimii liuottimena vaniljan uuttamisessa. Tämä merkitsee, että vaniljaesanssia on syytä käyttää maltillisesti, etenkin resepteissä, jotka eivät sisällä kypsentämistä, kuten kylmät juomat tai raakaherkut. Lisäksi on hyvä olla tietoinen mahdollisista allergisista reaktioista, joita vaniljaesanssi voi aiheuttaa. Vaniljaesanssin kohtuullinen käyttö voi kuitenkin rikastuttaa terveellistä ruokavaliota, kun se yhdistetään monipuolisiin ja ravitseviin aineksiin.

Vaihtoehtoja vaniljaesanssilleVaniljaesanssille on olemassa monia luonnollisia ja herkullisia korvikkeita. Vaniljauute on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, sillä se tarjoaa vastaavan intensiivisen maun ilman syntetisoituja ainesosia. Myös vaniljapulveri, joka valmistetaan jauhetuista vaniljapavuista, on erinomainen valinta. Se on täysin luonnollinen ja tuo syvää vaniljan makua ilman lisättyä alkoholia. Jos kaipaat jotain erilaista, voit harkita maustesiirappien tai muiden luonnollisten makeuttajien, kuten hunajan tai agaven, käyttöä. Näitä vaihtoehtoja voidaan soveltaa useissa samoissa resepteissä, joissa vaniljaesanssia käytetään, ja ne voivat tarjota uusia makuelämyksiä keittiöön.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
4