Vaniljakakku
Valmista herkullinen veriappelsiinikakku vaniljaesanssilla. Helppo resepti, joka hurmaa vieraasi. Kokeile itse ja nauti appelsiinisorbetin kera!
KAKKUPOHJA
120 g huoneenlämpöistä voita
120 g muscovadosokeria
2 isoa kananmunaa
120 g mantelijauhoja
70 g polentaa
2 veriappelsiinia + kuori
1 tl vaniljaesanssia
1 tl sitruunamehua
1 tl psylliumia
(Psylliumin avulla saadaan luontaisesti gluteenittomien jauhojen leipoutuvuutta ja sitkopitoisuutta parannettua.)
SIIRAPPI
1 teesihdillinen kardemummaa
250 ml appelsiinimehua
125 g sokeria
1. Kuumenna uuni etukäteen 160 asteeseen.
2. Aseta leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele leivinpaperi kevyesti ja ripottele päälle hieman sokeria. Jätä vuoka odottamaan.
3.
Kakkupo
hjan valmistus:
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen kunnes ne ovat vaaleaa vaahtoa.
Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten jokaisen jälkeen hyvin.
Toisessa kulho
ssa, yhdistä mantelijauhot, polenta, raastettu veriappelsiinin kuori, vaniljaesanssi, sitruun
amehu ja psyllium. Sekoita nämä kuiva-aineet varovasti vaahtoon.
4. Leikkaa veriappelsiinit pyöreiksi viipaleiksi ja asettele ne kakkuvuoan pohjalle. Kaada taikina viipaleiden päälle tasaisesti ja paista uunissa 25-30 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen sen kumoamista vuoasta, koska se on helposti mureneva. Pistele kakun pintaan monia pieniä reikiä ohuella tikulla.