Vadelmaparfait
Kokeile vadelmaparfaitia, joka yhdistää vadelmien raikkauden ja lakritsin makeuden. Helppo ja nopea jälkiruoka, joka hurmaa jokaisen. Valmista 45 minuutissa ja nauti kuudelle hengelle!
VADELMAPARFAIT
0,5 dl vispikermaa
5 rkl tomusokeria
5 munankeltuaista
2 rkl vaniljasokeria
200 g tuoreita vadelmia
1,5 dl tomusokeria
LAKRITSIKASTIKE
4 kpl Kick lakritsitoffeeta tai hopeatoffeeta
2 dl kermaa
20 g voita
Vadelma ja lakritsi muodostavat herkullisen parin!
1. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla etukäteen. Vaahdota kerma ja tomusokeri erillisessä kulhossa kuohkeaksi.
2. Erottele keltuaiset isoon teräsastiaan. Kypsennä niitä vesihauteen päällä jatkuvasti vatkaten. Varmista, ettei vesi hauteessa kiehu, jotta munat eivät kypsy liikaa. Keltuaiset ovat valmiita, kun kuplat ovat hyvin pieniä ja seos on hieman saostunut.
3. Ota keltuaiset pois vesihauteesta, mausta ne vaniljasokerilla ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kermavaahto ja kaada noin puolet seoksesta vuorattuun leipävuokaan. Aseta pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
4. Murskaa vadelmat ja tomusokeri karkeaksi soseeksi. Siivilöi tämä sose lopun parfaitmassan joukkoon päästäksesi eroon vadelman siemenistä. Kaada vadelma-parfaitmassa jähmettyneen massan päälle leipävuokaan ja siirrä pakastimeen vielä noin puoleksi tunniksi tai siihen asti kunnes tarjoilet.
5. Sulata pienessä kattilassa lakritsitoffeet, kerma ja voi. Kun lakritsit ovat sulaneet kokonaan kerman joukkoon ja seos on hieman paksuuntunut, anna kastikkeen jäähtyä.
Koristele pakastettu vadelmaparfait tuoreilla marjoilla ja tarjoile lämpimän lakritsikastikkeen kera.
Valmistusaika: 45 min
+ 1 h pakastus