Uunilehtikaali
Valmista maukkaita lehtikaali-burritoja uunissa jalapenotäytteellä ja bulgurilla. Helppo 35 minuutin resepti koko perheelle. Kokeile ja ihastu tänään!
1 paketti vehnätortilloja
1 pussi juustoraastetta
paprikamajoneesia
Lehtikaali-jalapenotäyte
2 dl kypsiä kikherneitä
säilöttyjä jalapenoja maun mukaan
½ tl juustokuminaa
voita paistamiseen
½ purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pussi lehtikaalia
1 dl koskenlaskija -sulatejuustoa
suolaa ja mustapippuria
2 dl bulguria + öljyä
1. Esilämmitä uuni 200 °C:seen.
2. Valmista lehtikaali-jalapenotäyte: Huuhtele kikherneet ja aseta ne kylmälle pannulle. Lisää hienonnetut jalapenot, juustokumina sekä nokare voita. Kuumenna hitaasti sekoittaen, ja lisää joukkoon hienonnetut purjosipulit ja valkosipulit, kun kikherneet ovat hieman ruskistuneet.
3. Saksi lehtikaalit sekaan ja paista muutama minuutti. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, jotta kasvikset pehmenevät kunnolla. Lisää sulatejuusto ja kuumenna seos.
4. Huuhtele bulgur juoksevalla vedellä ja kypsennä paketin ohjeiden mukaan. Lisää pieni määrä öljyä, jotta jyvät pysyvät erillään.
5. Lämmitä tortilloja kuumassa uunissa noin minuutin ajan pehmentääksesi niitä. Täytä tortillat lehtikaali-jalapenotäytteellä, bulgurilla, juustoraasteella ja paprikamajoneesilla. Kääri burritot haluamallasi tavalla ja tarjoile esimerkiksi pähkinäisen smoothiesalaatin kera.
Valmistusaik
a: 35 min