Tuulihatut Suklaatäyte
"Luo herkullinen tuulihattutaikina ja täytä suklaatäytteellä. Tämä ohje opastaa sinut vaihe vaiheelta upeisiin leivonnaisiin. Kokeile nyt!"
TUULIHATTUTAIKINA
100g suolatonta voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhe
SUKLAAKERMA
3 dl kuohukermaa
80 g sulaa tummaa suklaata + sulaa suklaata koristeluun
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
2. Aloita tuulihattutaikinan tekeminen. Laita voi ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja kiehauta. Kun voi-vesiseos kiehuu, ota kattila pois liedeltä. Sekoita vehnäjauhot joukkoon puulastalla yksi desilitra kerrallaan. Taikinan tulee olla tasainen ja paksu.
3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan taikinaan ja vatkaa sähkövatkaimella. Kun taikina on kiiltävä ja tasainen, lisää leivinjauhe ja vatkaa vielä hetki.
4. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota noin 40 tai useampia pieniä taikinapalloja pellille. Jätä reilusti tilaa pallojen väliin, sillä ne kohoavat uuniss
a. Paista tuulihattuja useammassa erässä noin 25 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen aikana!
5. Anna tuulihattujen jäähtyä ja valmista sen jälkeen suklaakerma. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon suklaasula ohuena nauhana. Siirrä suklaakerma pursotinpussiin ja täytä jäähtyneet tuulihatut.
Koristele tuulihatut suklaasulalla ja tarjoile jäähtyneinä tai kylminä jääkaapista.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 40+ tuulihattua