Täytekananmunat
Valmista täydelliset täytetyt kananmunat herkullisella jokiraputäytteellä. Helppo ja nopea resepti juhliin tai arkeen. Kokeile ja ihastu!
5 isoa kananmunaa
JOKIRAPUTÄYTE
150 g jokiravunpyrstöjä
50 g surimipuikkoja
100 g mascarponea
1 dl majoneesia
ripaus suolaa ja valkopippuria
1. Keitä kananmunat kypsiksi kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ne kylmällä vedellä ja anna jäähtyä kokonaan.
2. Valuta ja huuhtele jokiravut huolellisesti. Ota muutama rapu sivuun koristelua varten, ja siirrä loput sekoituskulhoon.
3. Hienonna surimipuikot pieniksi paloiksi ja muussaa ne haarukalla jokirapujen kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon mascarpone, majoneesi ja mausteet. Sekoita kunnolla ja anna maustua hetken aikaa.
4. Kuori jäähtyneet kananmunat ja halkaise ne puoliksi poikittain. Koverra keltuaiset varovasti täytteen joukkoon ja tasoita sekoitus. Täytä valkuaiset jokiraputäytteellä ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
5. Viimeistele täytetyt kananmunat asettamalla jokaisen päälle kokonaisia jokiravunpyrstöjä ja koristele esimerkiksi tuoreella persiljalla.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 10 puolikasta