Tattariletut Resepti

Kokeile suolaisia tattarilettuja, helppo ja ravitseva tattarijauho resepti! Täydellinen vaihtoehto erilaisille täytteille kuten savulohitäyte letuille. Kokeile nyt!

Tattariletut

5 dl maitoa

2 kananmunaa

2 dl jauhoa

1 dl tattarijauhoja

1 tl suolaa

voita paistamiseen

Täytteet

½ pkt kirsikkatomaatteja

1 pkt ilmakuivattua kinkkua

4 paistettua kananmunaa

1 pussi pinaattia

1 pussi juustoraastetta

+ mielesi mukaan esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja

1. Sekoita munat ja jauhot vispaten suolalla maustetun maidon joukkoon huolellisesti. Anna taikinan levätä ja turvota noin puoli tuntia huoneenlämmössä liinan alla.

2. Taikinan levätessä pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Revi ilmakuivattu kinkku pieniksi paloiksi ja paista kananmunat pannulla. Pese pinaatit ja kuivaa ne hyvin.

3. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja. Tattari toimii paistettaessa vehnän tavoin, ja lettu on valmis käännettäväksi, kun se on keskeltä kypsynyt ja reunat irtoavat pannusta. Paista lettuja niin monta kuin taikinasta riittää.

4. Täytä valmiit letut kirsikkatomaateilla, ilmakuivatulla kinkulla, kananmunalla, pinaatilla ja juustoraasteella.

Tarjoile letut sellaisenaan tai esimerkiksi villiyrttisalaatin kera.

Valmistusaika
: 45 min

Annosmäärä: 4

Tattariletut: Gluteeniton ja Herkullinen Vaihtoehto

Tattariletut ovat maukas ja ravitseva gluteeniton vaihtoehto perinteisille vehnäjauholettuille. Tattarijauho tekee letuista täyteläisiä ja hieman pähkinäisiä, sopien niin suolaisiin kuin makeisiin täytteisiin. Ne ovat erinomainen valinta aamiaiseksi, lounaaksi tai illalliseksi.

Gluteeniton tattarijauhoTattari on erinomainen gluteeniton valinta, joka tuo lettuihin syvää makua ja pehmeän rakenteen. Se sisältää runsaasti proteiinia, kuitua ja kivennäisaineita, tehden letuista terveellisiä. Tattarijauhosta tehdyt letut ovat hieman paksumpia ja täyteläisempiä kuin vehnäletut, mikä tekee niistä erityisen tyydyttäviä ja herkullisia.

Monipuolinen ruokalajiTattariletut ovat muunneltavissa eri makujen ja täytteiden mukaan. Suolaiset täytteet kuten savulohi ja smetana sopivat niihin erinomaisesti. Voit myös kokeilla sienitäytteitä tai vuohenjuustoa hunajalla. Makealle puolelle lettuja voi yhdistää hillon, marjat ja kermavaahdon – täydellisiä jälkiruoaksi tai brunssille.

TarjoiluehdotuksiaTattariletut sopivat monenlaisiin tilanteisiin. Ne toimivat brunssilla monipuolisen kattauksen osana, illallisella kevyenä pääruokana salaatin tai keiton kera, tai juhlien pikkuherkkuna. Gluteenittomuutensa ansiosta ne tarjoavat vaihtoehdon monille.

Nauti kotonaTattariletut ovat maukas ja gluteeniton vaihtoehto monenlaisiin ruokailutilaisuuksiin. Helppo valmistaa ja tarjoavat runsaasti muuntelumahdollisuuksia täytteillä ja lisukkeilla. Testaa tattarilettuja seuraavassa perhe- tai ystävätapaamisessa – ne hurmaavat varmasti jokaisen ja tekevät aterioinnista erityisen nautinnollisen!

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
4