Tattari Falafel
Kokeile helposti valmistuvaa tattari falafel reseptiä kotikeittiössäsi. Nauti näistä maukkaista falafelpihveistä libanonilaisen riisin ja jogurttikastikkeen kera. Valmistusaika vain 35 minuuttia!
2 dl tattarijyviä + kasvisliemikuutio
170 g liotettuja kikherneitä
1/2 sitruunan mehu
1 dl vettä
1 tl tahinia
1 keltasipuli ja valkosipulinkynsi
1/2 nippua persiljaa
1/2 nippua korianteria
2 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa ja mustapippuria
ripaus kanelia tai jauhettua fenkolia
3 rkl öljyä paistamiseen
1. Huuhtele tattarijyvät ja keitä ne kasvisliemessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti, kunnes ne ovat esikypsiä. Siivilöi keitetyt jyvät.
2. Valuta kikherneet ja huuhtele ne huolellisesti juoksevan veden alla. Siirrä kikherneet kulhoon, purista mukaan puolen sitruunan mehu ja lisää vesi sekä tahini. Sekoita aineksista tasainen tahna sauvasekoittimella. Jos seos on liian paksua, lisää tarvittaessa vettä vähitellen ruokalusikallinen kerrallaan.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös yrtit. Sekoita kulhossa tattarijyvät, kikhernetahna, sipulisilppu, yrtit, kananmunat, maissitärkkelys ja mausteet. Sekoita massa tasaiseksi puuhaarukalla tai kostutetuilla käsillä. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa hetken ajan.
4. Muotoile taikinasta yhtenäisiä paloja, pyörittele ne rustiikisesti ja litistä palat. Jos taikina tarttuu käsiin, kostuta tai öljyä kädet kevyesti. Paista falafelpihvejä pannulla runsaassa öljyssä noin kolme minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita. Falafelit ovat valmiita, kun ne pysyvät kasassa ja niiden pinta on kullanruskea.
Tarjoa tattari-falafelpihvit maustetun libanonilaisen riisin ja jogurttikastikkeen kera.
Valmistu
saika:
35 min