Taikinan Kaavinta

Opi kaaviloida taikina herkullisille pasteijoille! Seuraa reseptiämme ja valmista maistuvat leivonnaiset tunnissa. Aloita leipominen nyt!

TAIKINA

1 prk maitorahkaa

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 valkosipulin kynsi

1 tl paprikajauhetta

TÄYTE

½ dl riisiä

150 g katkarapuja

1 kovaksi keitetty muna

½ dl tilliä

Suolaa ja valkopippuria

KORISTELUUN

Seesaminsiemeniä

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Yhdistä maitorahka ja pehmeä voi kulhossa. Lisää joukkoon jauhot ja mausteet. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.

3. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kun riisit ovat kypsiä, valuta niistä vesi pois ja anna jäähtyä.

4. Sulata katkaravut lämpimässä vedessä ja kuivaa ne sitten talouspaperilla. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 10 minuuttia. Jäähdytä munat ja hienonna ne.

5. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja mausta seos haluamallasi tavalla.

6. Kauli taikina levyksi ja käytä 10 cm halkaisijaltaan olevaa muottia leikataksesi pyöreitä pasteijapohjia. Laita noin ruokalusikallinen täytettä kunkin pohjan toiselle reunalle. Taita taikina puolikuun muotoon täytteen päälle ja nipistele saumat kiinni. Voitele pasteijat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 250 asteessa 8–10 minuuttia.

Valmistusaika:
noin 1 tunti

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
10

Uusimmat reseptit

Katso kaikki reseptit
No items found.