Taikinan Kaavinta
Opi kaaviloida taikina herkullisille pasteijoille! Seuraa reseptiämme ja valmista maistuvat leivonnaiset tunnissa. Aloita leipominen nyt!
TAIKINA
1 prk maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 valkosipulin kynsi
1 tl paprikajauhetta
TÄYTE
½ dl riisiä
150 g katkarapuja
1 kovaksi keitetty muna
½ dl tilliä
Suolaa ja valkopippuria
KORISTELUUN
Seesaminsiemeniä
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Yhdistä maitorahka ja pehmeä voi kulhossa. Lisää joukkoon jauhot ja mausteet. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
3. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kun riisit ovat kypsiä, valuta niistä vesi pois ja anna jäähtyä.
4. Sulata katkaravut lämpimässä vedessä ja kuivaa ne sitten talouspaperilla. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 10 minuuttia. Jäähdytä munat ja hienonna ne.
5. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja mausta seos haluamallasi tavalla.
6. Kauli taikina levyksi ja käytä 10 cm halkaisijaltaan olevaa muottia leikataksesi pyöreitä pasteijapohjia. Laita noin ruokalusikallinen täytettä kunkin pohjan toiselle reunalle. Taita taikina puolikuun muotoon täytteen päälle ja nipistele saumat kiinni. Voitele pasteijat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 250 asteessa 8–10 minuuttia.
Valmistusaika:
noin 1 tunti