Suolainen Kakku

Valmista näyttävä suolainen kakku tuorejuustolla ja sukella suolaisen kinuskin maailmaan. Helppo resepti sisältää myös hunajapopcornit koristeeksi. Aloita leipominen nyt!

3 levyä vaaleaa kakkupohjaa

1 dl maitoa + vaniljasokeria

TÄYTE

2 liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä

2 dl kermaa

1 purkki sitruunarahkaa

1 dl tuorejuustoa

SUOLAINEN KINUSKI

1 dl fariinisokeria

1 dl kermaa

1 tl hienoa suolaa

HUNAJAPOPCORNIT

1 dl maissinjyviä + 2 rkl kookosöljyä

1 dl hunajaa + 1 tl vettä

1. Käytä irtopohjavuokaasi mittarina ja leikkaa kakkupohjat sopivan kokoisiksi levyiksi. Säästä ylimääräinen kakkupohja, voit murentaa sen täytteeseen lisäkorkeuden saamiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta pohjalle alin kerros. Kostuta se maito-sokeriseoksella. Jos haluat tehdä itse kakkupohjan, löydät reseptin täältä!

2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja yhdistä siihen rahka ja tuorejuusto. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen.

3. Murenna joukkoon ylimääräinen kakkupohja ja sekoita hyvin. Kokoa kakku ja anna sen tekeytyä jääkaapissa noin tunti. VINKKI: Pienellä vuoalla saat korkeamman ja näyttävämmän kakun.

4. Valmista suolainen kinuski: Kuumenna kattilassa fariinisokeria, kunnes sokeri sulaa. Lisää joukkoon kerma ja anna kuplia noin 10 minuuttia, tai kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

5. Valmista hunajapopcornit: Kuumenna kookosöljyä kattilassa. Kun öljy on sulaa, lisää kattilaan muutama maissinjyvä. Jyvien poksahtaessa öljy on tarpeeksi kuumaa. Lisää loput jyvät kattilaan ja peitä kannella.

6. Kuumenna, kunnes paukkuminen alkaa. Ravistele kattilaa kevyesti ja jatka paistoa vielä hetki. Kun poksahtelu selvästi hidastuu tai loppuu, nosta kattila pois liedeltä. Sulata hunaja pieneen vesimäärään paistinpannulla ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää paistetut popcornit pannulle ja sekoita. Anna jäähtyä.

7. Irrota kakku vuoasta ja tasoita reunat lastalla. Täytteen pitäisi nyt olla tarpeeksi jähmettynyt, jotta kakku pysyy koossa.

8. Kaada päälle suolainen kinuski ja anna sen valua reunoilta. Murenna popcornit käsin ja ripottele kakun päälle koristeeksi. Anna kakun vetäytyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 25 min + 1 h
tekeytymiseen

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
85 min
annosmäärä:
12