Suklaavanukas Resepti

Valmista herkullinen suklaavanukas helposti 20 minuutissa. Käytä maizenaa ja liivatetta täydellisen koostumuksen saavuttamiseksi. Katso resepti ja nauti!

2 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

3 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria

2 rkl maizenaa tai maissitärkkelystä

1 liivatelehti

1 tl vaniljasokeria

2 dl mantelirouhetta

100 g tummaa suklaata (70 %)

Makeaa mahan täydeltä!

1. Yhdistä kattilassa kerma, maito, kaakaojauhe, sokeri ja maissitärkkelys. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

2. Kuumenna kattilassa olevat ainekset kiehumispisteeseen ja sekoita voimakkaasti. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja lisää se kiehuvaan seokseen. Sekoita kunnes liivate on täysin liuennut.

3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää seokseen vaniljasokeri, puolet mantelirouheesta sekä pieniksi paloiksi jaettu tumma suklaa. Sekoita ainekset tasaiseksi.

4. Annostele vanukas tarjoiluastioihin ja koristele jäljelle jääneellä mantelirouheella. Laita annokset hetkeksi jääkaappiin ja nauti sellaisenaan.

Valmistusaika
: 20 min

Suklaavanukkaan Tutustuminen

Suklaavanukas, joka tunnetaan herkullisena jälkiruokana, on saavuttanut maailmanlaajuisen suosion. Sen täyteläinen maku ja samettinen suutuntuma tekevät siitä täydellisen päätöksen mihin tahansa ateriaan. Erityisesti suklaavanukas maizena-versio korostuu sen sileän koostumuksen ansiosta, joka saavutetaan maizenalla. Tämä helppo suklaavanukas on monien suosikki, koska se on yksinkertainen valmistaa ja maku on aina tasapainoinen. Suklaavanukas tuo miellyttävän nautinnon niin arkeen kuin juhlahetkiin.

Resepti: Suklaavanukas Maizena

Suklaavanukas maizena valmistuu vaivattomasti yksinkertaisista aineksista. Aloita sekoittamalla maizena, sokeri ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää maito vähitellen, samalla jatkuvasti sekoittaen välttyäksesi paakuilta. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuuntuu. Lisää lopuksi pilkottu suklaa ja vaniljauute, ja sekoita kunnes suklaa täysin sulaa. Kaada valmis seos tarjoiluastioihin ja anna jäähtyä jääkaapissa useita tunteja. Tämä suklaa vanukas maizena on herkku, joka ilahduttaa kaikkia makeasta pitäviä.

Luovat Valmistustavat

Vaikka perinteinen suklaavanukas maizena on viehättävä sellaisenaan, reseptiä voi muokata eri tavoin oman maun mukaan. Esimerkiksi, voit korvata osan maidosta kasvimaitovaihtoehdolla, kuten mantelimaidolla, tehden vanukkaasta vegaanisen. Lisäksi voit lisätä makuja, kuten appelsiini- tai minttuaromia, tuomaan uuden makuelämyksen. Päälle ripoteltu pähkinärouhe tai tuoreet marjat antavat lisää tekstuuria ja raikkautta. Nämä pienet muokkaukset tekevät suklaavanukkaasta entistä monipuolisemman jälkiruoan, joka sopii moniin tilanteisiin.

Suklaavanukkaan Mahdolliset Terveysvaikutukset

Vaikka suklaavanukas maizena on ennen kaikkea herkku, siitä voi olla joitain terveyshyötyjä, kun sitä nauttii maltillisesti. Tumma suklaa, usein käytetty vanukkaissa, sisältää antioksidantteja, jotka voivat edistää sydämen terveyttä. Lisäksi maizena on gluteeniton ainesosa, joka tekee tästä suklaa vanukkaasta sopivan monille ruokavalioille. Kohtuus on kuitenkin avain terveelliseen ruokavalioon. Suklaavanukas voi tarjota sekä makuelämyksen että pieniä terveyshyötyjä ollessaan osa tasapainoista ruokavaliota.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
20 min
annosmäärä:
4