Suklaakuorrutus

Herkullinen suklaakuorrutus kruunaa täyteläisen passionhedelmä-suklaakakun. Valmista tämä juhlava kakku helposti meidän reseptillämme ja nauti makujen harmoniasta!

KAKKUPOHJA

voita vuokien voiteluun

5 dl vehnäjauhoa

4 dl sokeria

1 dl sokeritonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 ½ tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

1 ½ tl espressojauhetta (pikakahvi)

2 ½ dl piimää

1 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

2 ½ dl kiehuvaa vettä

PASSIONHEDELMÄKUORRUTUS

250 g suolatonta pehmeää voita

300 g tomusokeria

200 g tuorejuustoa

4 passionhedelmää

2 tl sitruunanmehua

SUKLAAKUORRUTUS

100 g noin 60 % tummaa suklaata

1 1/3 dl kuohukermaa

KORISTELUUN

vadelmia tai mansikoita

passionhedelmää

syötäviä kukkia

Tässä suklaakakku yhdistää täyteläisen kaakaon ja raikkaan passionhedelmän!

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi pyöreää kakkuvuokaa (halkaisija noin 20 cm).

2. Lisää monitoimikoneen kulhoon vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kahvijauhe. Yhdistä piimä, öljy, kananmunat ja vaniljasokeri kuiviin aineksiin, käynnistä kone ja sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Lisää kiehuva vesi ja sekoita taikinaan täydellä teholla noin minuutin ajan. Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista uunissa 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla.

4. Anna kakkujen jäähtyä vuoissa noin 10 minuuttia, poista vuoista ja anna jäähtyä täysin.

Passionhedelmä-kuorrutus:1. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri vähitellen siivilän kautta samalla sekoittaen. Lisää joukkoon tuorejuusto, passionhedelmien hedelmäliha ja sitruunamehu ja sekoita.

2. Leikkaa molemmat kakkupohjat puoliksi pitkällä terävällä veitsellä. Jos kakkujen pinnat ovat epätasaisia, leikkaa ne tasaisiksi.

3. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle ja lisää noin 1 ½ dl kuorrutusta. Jatka kerrosten tekemistä, kunnes kaikki neljä kakkupohjaa ovat pinottuina ja levitä loput kuorrutuksesta kakun päälle ja ympäri. Kakku saa hieman pilkottaa kuorrutuksen alta.

4. Siirrä kakku jääkaappiin pariksi tunniksi.

Suklaakuorrutus:1. Sulata kattilassa suklaapalat ja kerma miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetken.

2. Kaada suklaakuorrutus kakun keskelle ja anna sen valua reunoille. Siirrä kakku takaisin kylmään. Koristele halutessasi marjoilla, passionhedelmillä ja kukilla!

Annosmäärä: 10 kakkupalaa

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
35 min
annosmäärä:
10