Suklaakranssi
Valmista mehevä suklaakranssi portviinin ja tumman suklaan yhdistelmällä. Täydellinen juhlahetkiin. Kokeile reseptiä nyt!
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl portviiniä
1. Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kuivakakkuvuoka etukäteen.
2. Lämmitä tumma suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa, kunnes ne ovat sulaneet ja sekoittuneet täysin. Varo keittämästä seosta; poista se vesihauteesta heti, kun se on tasaista.
3. Vatkaa erillisessä kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu voi-suklaaseos ohuena nauhana samalla vatkaten, jotta seos säilyy tasaisena.
4. Siivilöi vehnäjauhot vaahdon joukkoon ja kaada sekaan portviini. Nostele varovasti ainekset yhteen, kunnes massa on tasainen. Kaada valmis taikina voideltuun kuivakakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Testaa kakun kypsyys ohuella tikulla; jos kakku ei ole vielä kypsä, paista sitä vielä noin 5 minuuttia.
5. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin kumoat sen vuoasta, jotta suklaakranssi säilyy ehjänä. Tarjoile mehevä Port-suklaakranssi kuohuviinin kera!
Valmi
stusai
ka: 45 min