Suklaakahvikakku
Valmista suklainen kahvikakku kermaisen täytteen ja appelsiinin kera. Käytä kahvijauhetta ja kermaa luomaan unelmiesi kakku! Lue resepti ja aloita leipominen.
POHJA
225 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl pikaespresso-kahvijauhetta
KOSTUTUKSEEN
1 ½ dl maitokahvia
2 rkl kahvilikööriä
TÄYTE
3 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl pikaespresso-kahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
150 g appelsiinimarmeladia
KORISTELUUN
200 g suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl pekaanipähkinöitä
Appelsiini piristää täyteläistä kakkua! Jos haluat tehdä neljäkerroksisen version, tuplaa alla oleva resepti.
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaten huolellisesti jokaisen välillä.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään: vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kahvijauhe. Siivilöi seos taikinaan ja sekoita perusteellisesti.
3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia yhdestä tuntiin, kunnes kakku on kypsä.
4. Jäähdytetty kakku halkaistaan kahteen osaan. Kostuta kerrokset maitokahvin ja liköörin seoksella.
5. Sekoita täytteen ainekset vatkaimella tasaiseksi tahnaksi. Levitä täyte kostutetun pohjan päälle ja lisää sen jälkeen marmeladia täytteen päälle. Aseta kakun yläosa paikoilleen ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
6. Kuumenna kerma ja rouhi suklaa. Lisää suklaarouhe kuumaan kermaan ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Kuorruta kakku suklaaseoksella ja viimeistele pekaanipähkinöillä.
Valmistusaika:
noin 2 tuntia
Suklaa kahvikakun raaka-aineet
Suklaa kahvikakku on suussasulava klassikko, joka vetää puoleensa suklaan ystäviä. Tämän makuelämyksen raaka-aineet ovat yksinkertaisia ja helposti löydettävissä. Tarvitset vehnäjauhoja, kaakaojauhetta, leivinjauhetta, suolaa, voita, sokeria, kananmunia, vaniljauutetta ja maitoa. Lisäksi tummalla suklaalla saat aikaan intensiivisemmän maun. Laadukkaat ainekset ovat avainasemassa, sillä ne vaikuttavat merkittävästi kahvikakku suklaan makuun ja koostumukseen. Kahvijauheella luot syvemmän aromin, joten valitse vahva ja täyteläinen kahvi. Näillä aineksilla varmistat, että suklainen kahvikakku on kosteudeltaan täydellinen ja maultaan erinomainen.
Leivontaohjeet
Leivonnan aluksi lämmitä uuni 180 asteeseen. Aloita sekoittamalla yhteen kuivat ainekset: vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Toisessa kulhossa vaahdota voi ja sokeri, kunnes seos on kevyt ja ilmava. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten ne huolellisesti joukkoon. Sekoita mukaan vaniljauute. Yhdistä kuivat ainekset voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Sulata tumma suklaa ja sekoita se taikinaan yhdessä keitetyn kahvijauheen kanssa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista keskitasolla noin 45-50 minuuttia, kunnes kahvikakku suklaa on täysin kypsä. Jäähdytä hetki ennen kumoamista. Suklaakahvikakku on parhaimmillaan hiukan jäähtyneenä, jolloin sen täyteläinen maku pääsee oikeuksiinsa.
Niksit ja vinkit
Suklaa kahvikakkua valmistaessasi muutama kikka voi varmistaa onnistumisesi. Älä liikaa vatkaa taikinaa, jotta kakku säilyttää kuohkeutensa. Huoneenlämpöiset ainekset takaavat tasaisemman seoksen ja paremman rakenteen. Voit lisätä taikinaan hieman kermaviiliä tai jogurttia saavuttaaksesi entistä mehevämmän lopputuloksen. Halutessasi tekstuuria, sekoita taikinaan pähkinöitä tai suklaahippuja. Suklaa kahvikakun ulkoasua voi piristää sirottamalla päälle tomusokeria tai lisäämällä suklaakuorrutuksen, mikä antaa lisämakua ja näyttävyyttä. Muista seurata reseptiä tarkasti ja valita aina laadukkaat raaka-aineet.
Tarjoiluehdot
Suklaa kahvikakku on monipuolinen nautinto, joka sopii moneen eri tilanteeseen. Perinteisesti se tarjoillaan yhdessä kahvin tai teen kanssa, mutta jälkiruokana se on täydellinen päätös ateriakokonaisuudelle. Voit tarjoilla kahvikakku kerman tai vaniljajäätelön kera, jotka pehmentävät suklaan intensiivistä makua. Hedelmäsose tai tuoreet marjat, kuten vadelmat tai mansikat, lisäävät raikkautta ja väriä. Suklaa kahvikakku on myös erinomainen valinta juhliin, sillä se voidaan valmistaa etukäteen ja se säilyy mehevänä useampia päiviä. Olipa kyseessä sitten arki tai juhla, suklaa kahvikakku ilahduttaa aina perhettä ja vieraita.