Siu Mai

Opi valmistamaan perinteisiä Siu Mai ravioleita helposti kotona. Herkullisia aasialaisia makuja täynnä olevat raviolit valmistuvat vain 35 minuutissa. Kokeile reseptiä ja nauti!

WONTON -TAIKINA
1 1/2 dl vehnäjauhoja + 1 tl suolaa
1 kananmuna

 

TÄYTE
1 iso herkkusieni
1 cm pala inkivääriä
1 kevätsipuli
1 tl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
100 g sika-nautajauhelihaa
100 g katkarapuja
1 kananmunan valkuainen
1 tl perunajauhoja

Valmistele taikina:1. Yhdistä vehnäjauhoihin suola ja sekoita joukkoon kananmuna sekä 1 1/2 dl kylmää vettä. Jatka sekoittamista vähintään 5 minuutin ajan, kunnes taikinaan kehittyy sitko ja se on täysin tasainen.

2. Kietaise taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Valmistele sillä aikaa täyte:1. Raasta herkkusienet ja inkivääri suoraan sekoituskulhoon. Hienonna joukkoon kevätsipulin vihreät osat. Mausta täyte soijakastikkeella ja seesamiöljyllä.2. Lisää joukkoon jauheliha, silputut katkaravut, kananmunan valkuainen ja perunajauhot. Kun seos on tasainen, jaa se lusikalla noin 12 samankokoiseksi osaksi.

3. Jaa taikina kolmeen osaan; jätä yksi osa työpöydälle ja palauta loput jääkaappiin.

4. Kaulitse taikina jauhotetulla pinnalla muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa neljään osaan.


5. Aseta täytettä taikinalevyjen keskelle ja sulje raviolit. Ota uusi taikinapala jääkaapista ja toista toimenpide, kunnes kaikki täyte on käytetty.

6. Voitele höyrykattilan höyrytysosa öljyllä ja peitä se leivinpaperista leikatulla ympyrällä.

7. Kuumenna kattilassa vettä ja höyrytä Siu Maita 8-10 minuuttia. Varmista, että liha on kypsää ja jatka tarvittaessa höyryttämistä vielä hetken.

Nauti aasialaiset Siu Mai raviolit soijakastikkeen, sweet chilin ja aasialaisen salaatin kera.

Valmistusaika: 35 minAnnosmäärä: noin 12 kappalettaErikoistyövälineet: höyrykattila tai bambukori

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
35 min
annosmäärä:
12