Simpukkapata
Valmista herkullinen kermainen simpukkapata vain 25 minuutissa. Tämä afrikkalaistyylinen resepti tuo makuelämyksiä simpukoista ja kuohuviinistä. Aloita kokkaus nyt!
1 kg pakaste tai tuoreita sinisimpukoita
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl voita paistamiseen
tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
1 punainen chili
1 dl kuohuviiniä
4 dl kuohukermaa
1/2 nippua tuoretta persiljaa
ripaus suolaa ja pippuria
1. Pese sinisimpukat huolellisesti ja poista joukosta rikkinäiset simpukat. Jos sinulla on tuoreita simpukoita, varmista, että niiden kuoret ovat tiukasti kiinni. Pakastesimpukat voi sulattaa yön yli kylmässä vedessä.
2. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulit. Murskaa fenkolinsiemenet veitsen lappeella tai mortellissa. Kuullota sipuleita ja fenkolia laakealla pannulla keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes sipulit pehmenevät.
3. Lisää pannulle timjami, laakerinlehti, hienonnettu chili ja kuohuviini. Nosta lämpöä ja laita pannulle puhdistetut simpukat. Peitä kannella ja anna simpukoiden höyrystyä kypsiksi noin 5-10 minuuttia, simpukoiden koosta riippuen. Kun simpukat ovat auenneet, ne ovat kypsiä.
4. Poista pannulta laakerinlehti, timjaminoksat ja avautumattomat simpukat. Sekoita joukkoon kerma, hienonnettu persilja sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Nosta paistos pois liedeltä ja sekoita tasaiseksi.
Tarjoile afrikkalaistyylinen kermainen simpukkapata tuoreen patongin ja sitruunalohkojen kera.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4