Simpukkagratiini

Valmista upeat gratinoidut sinisimpukat helposti kotona. Seuraa ohjetta ja nauti kuohuviinin kanssa. Tutustu reseptiin ja aloita kokkaaminen!

1 kg sinisimpukoita

1 ½ dl valkoviiniä

Täyte:

150 g juustoraastetta

1 valkosipulinkynsi

1 salottisipuli

½ dl persiljaa hienonnettuna

½ dl korppujauhoja

100 g huoneenlämpöistä voita

Äyriäisruokaa parhaimmillaan! Gratinoidut simpukat sopivat loistavasti alkupalaksi juhlavammallekin illalliselle!

1. Aloita puhdistamalla simpukat huolellisesti ja poista ne, jotka eivät avaudu napauttamalla kevyesti.

2. Kaada valkoviini isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kattilaan ja peitä kannella. Ravistele kattilaa varovasti, kuten tekisit popcornia, jotta kaikki simpukat kypsyvät tasaisesti valkoviinin höyryssä. Simpukoiden kypsyminen kestää noin viisi minuuttia. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, ota kattila pois levyltä ja anna simpukoiden jäähtyä hieman.

3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Poista simpukoista toinen puoli kuorista. Asettele simpukankuoret simpukanlihoineen uunipellille. Laita uuni lämpenemään grillivastuksille 250 asteeseen.

4. Hienonna sipulit ja persilja. Sekoita kulhossa raastettu juusto, silputut persilja-, salotti- ja valkosipulit sekä korppujauhot. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes ainekset muodostavat voin sitoman tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

5. Annostele täytettä simpukoiden päälle pieni nokare kerrallaan. Vajaa teelusikallinen riittää, sillä täyte sulaa gratinoinnin aikana. Voit käyttää teelusikkaa, mutta sormin asettelu on helpompaa.

6. Aseta täytetyt simpukat uunin ylätasolle ja grillaa niitä 5-8 minuuttia, kunnes niiden pinta saa kauniin ruskean sävyn.

Nauti herkullisesti kuohuviinin kera!

Valmistusaika: 1 hAnnosmäärä: 6

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
6

Uusimmat reseptit

Katso kaikki reseptit
No items found.