Simpukkagratiini
Valmista upeat gratinoidut sinisimpukat helposti kotona. Seuraa ohjetta ja nauti kuohuviinin kanssa. Tutustu reseptiin ja aloita kokkaaminen!
1 kg sinisimpukoita
1 ½ dl valkoviiniä
Täyte:
150 g juustoraastetta
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
½ dl persiljaa hienonnettuna
½ dl korppujauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
Äyriäisruokaa parhaimmillaan! Gratinoidut simpukat sopivat loistavasti alkupalaksi juhlavammallekin illalliselle!
1. Aloita puhdistamalla simpukat huolellisesti ja poista ne, jotka eivät avaudu napauttamalla kevyesti.
2. Kaada valkoviini isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kattilaan ja peitä kannella. Ravistele kattilaa varovasti, kuten tekisit popcornia, jotta kaikki simpukat kypsyvät tasaisesti valkoviinin höyryssä. Simpukoiden kypsyminen kestää noin viisi minuuttia. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, ota kattila pois levyltä ja anna simpukoiden jäähtyä hieman.
3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Poista simpukoista toinen puoli kuorista. Asettele simpukankuoret simpukanlihoineen uunipellille. Laita uuni lämpenemään grillivastuksille 250 asteeseen.
4. Hienonna sipulit ja persilja. Sekoita kulhossa raastettu juusto, silputut persilja-, salotti- ja valkosipulit sekä korppujauhot. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes ainekset muodostavat voin sitoman tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
5. Annostele täytettä simpukoiden päälle pieni nokare kerrallaan. Vajaa teelusikallinen riittää, sillä täyte sulaa gratinoinnin aikana. Voit käyttää teelusikkaa, mutta sormin asettelu on helpompaa.
6. Aseta täytetyt simpukat uunin ylätasolle ja grillaa niitä 5-8 minuuttia, kunnes niiden pinta saa kauniin ruskean sävyn.
Nauti herkullisesti kuohuviinin kera!
Valmistusaika: 1 hAnnosmäärä: 6