Simpukat Valmistus

Kavallinmäki 15 tarjoaa helpot ohjeet simpukoiden valmistukseen. Pese, harjaa ja mausta tuoreet simpukat herkullisesti. Kokeile nyt ja nauti!

1 kg eläviä sinisimpukoita

2 sipuli

4 valkosipulinkynttä

4 dl kuivaa valkoviiniä

suolaa

valkopippuria

tuoretta korianteria tai persiljaa

Tuoreiden simpukoiden käsittely on helpompaa kuin arvaatkaan! Poista kaikki simpukat, jotka eivät sulkeudu kevyesti koputtaessa. Keittämisen jälkeen poista myös simpukat, jotka eivät avaudu.

1. Pese ja harjaa simpukat, ja irrota kuorien välistä löytyvä parta.

2. Pilko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Hienonna persilja.

3. Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Lisää kattilaan pilkotut sipulit, viipaloidut valkosipulit ja simpukat. Ravista kattilaa ja peitä kannella. Lisää 2-3 minuutin kuluttua viini, ravista uudelleen ja peitä kannella.

4. Anna kiehua 2-3 minuuttia, kunnes simpukoiden kuoret aukeavat kokonaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ripottele päälle tuoretta korianteria tai persiljaa.

Tarjoile vaalean leivän tai belgialaiseen tyyliin ranskalaisten perunoiden kera!

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
5 min
annosmäärä:
4

Uusimmat reseptit

Katso kaikki reseptit
No items found.