Simpukat Ranskalaisittain
Tutustu herkulliseen simpukka ruoka -reseptiin ja valmista sinisimpukat belgialaiseen tapaan valkosipulimajoneesin ja ranskalaisten kera. Aloita keittiössäsi jo tänään!
SIMPUKKALIEMIPOHJA
1 kg simpukoita
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
25 g voita
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 kpl laakerinlehtiä
2 rkl persiljaa
1 rkl timjamia
1 dl vettä
ripaus mustapippuria ja merisuolaa
KORISTELUUN
tuoretta persiljaa tai sitruunan lohkoja
Nauti belgialaiseen tapaan simpukoita ranskalaisten ja valkosipulimajoneesin kanssa!
1. Leikkaa sipulit sekä valkosipulit hyvin pieniksi kuutioiksi. Sulata voi isossa kattilassa ja paista siinä sipulit ja valkosipulit.
Kun sipulit ovat pehmeitä ja läpikuultavia, lisää niiden joukkoon viini ja laakerinlehti.
Kun viini alkaa haihtua, lisää vesi ja mausteet. Rouhi päälle pippuria ja lisää hienoa merisuolaa maun mukaan. Anna kiehua hiljaa.
2. Puhdista simpukat tarpeen mukaan ja poista avonaiset yksilöt. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen ja peitä kattila tiiviisti kannella. Ravistele kattilaa ajoittain. Keitä simpukoita muutaman minuutin ajan, kunnes niiden kuoret avautuvat.
3. Nosta avautuneet simpukat kuorineen liemestä tarjoiluastiaan ja jatka samalla liemen keittämistä. Keitä lientä ilman kantta kovalla lämmöllä, kunnes noin 1/4 sen tilavuudesta on haihtunut.
4. Kaada kuuma liemi simpukoiden päälle tarjoiluastiaan ja koristele persiljasilpulla tai sitruunan lohkoilla.