Sellerisalaatti
Tutustu täydelliseen sellerisalaattireseptiin, jossa rapea ja raikas selleri yhdistyy paahdettuun juuriselleriin. Valmista helppo lisuke, joka sopii niin liha- kuin kalaruokienkin kanssa. Aloita herkuttelu tänään!
500 g juuriselleriä
60 g majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
Vinegrette:
2 rkl omenaviinietikkaa
1/4 dl hasselpähkinä- tai oliiviöljyä
kourallinen hasselpähkinöitä
hienonnettua ruohosipulia
Tarjoile selleri-remoulade maukkaana lisukkeena pähkinävinegretten kanssa. Rapea ja virkistävä selleri-remoulade täydentää erinomaisesti sekä liha- että kalaruokia.
1. Kuori juuriselleri ja leikkaa siitä ohuita, pitkiä suikaleita. Sekoita suikaleet sitruunamehun ja suolan kanssa, ja jätä ne marinoitumaan.
2. Kuumenna pannu ja paahda hasselpähkinöitä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.
3. Yhdistä kaikki muut vinegretten ainekset ja sekoita hyvin. Lisää paahdetut, rouhitut pähkinät joukkoon ja sekoita huolellisesti.
4. Nosta juurisellerisuikaleet kuivumaan talouspaperille.
5. Yhdistä majoneesi ja Dijon-sinappi. Lisää joukkoon juurisellerisuikaleet, sekoita hyvin, ja mausta suolalla ja pippurilla.
Viimeistele annos pirskottelemalla vinegrettiä selleriremouladen päälle ja tarjoa kylmäsavustetun kalan tai kylmän kinkun kera. Jäljelle jäänyt vinegrette sopii erinomaisesti salaatinkastikkeeksi.
Valmistusaika
: 30 min