Rapeat Ranskalaiset
Opi valmistamaan rapeat ranskalaiset perunat kotona tuplapaistamalla. Täydelliset uppopaistetut herkut kullanruskeina vain tunnissa! Kokeile nyt itse!
1 kg isoja perunoita (kiinteä lajike)
1 ½ l ruokaöljyä uppopaistamiseen
suolaa
Rapeat ranskalaiset perunat valmistuvat täydellisesti tuplapaistamalla, mikä tekee niistä herkullisen rapeita ja kullanruskeita!
Halutessasi voit käyttää perunoita kuorineen.
1. Leikkaa perunat pitkäksi suikaleiksi tai pienemmiksi paloiksi, ja laita ne likoamaan kylmään veteen. Voit käyttää erityistä leikkuria saadaksesi säännöllisen muotoiset ranskalaiset perunat.
2. Jos et omista öljykeitintä, kaada öljy isoon kattilaan tai valurautapataan.
3. Kaada perunoista vesi lävikön kautta ja kuivaa ne huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä ennen uppopaistamista.
4. Lämmitä öljy kuumaksi, noin 180-190 asteeseen. Uppopaista perunat noin kolmesta viiteen minuuttiin niiden koosta riippuen. Muista paistaa perunat pienissä erissä.
5. Käytä reikäkauhaa nostaaksesi perunat öljystä, ja anna liiallisen öljyn valua talouspaperin päälle ennen toista paistokertaa. Toista vaiheet 4 ja 5.
Lisää suolaa perunoihin juuri ennen tarjoilua. Halutessasi voit lisätä muitakin mausteita, kuten paprikajauhetta tai cayennepippuria.
Valmistusaika: 1 hAnnosmäärä: 6-8
Rapeiden ranskalaisten kiehtova maailma
Herkkulliset uppopaistetut ranskalaiset perunat ovat saavuttaneet suosiota kaikilla mantereilla niiden ainutlaatuisen rapeuden ja pehmeän sisuksen ansiosta. Nämä maistuvat ranskalaiset valmistetaan leikkaamalla perunat ohuiksi tikuiksi, jotka uppopaistetaan kuumassa öljyssä. Tämän menetelmän ansiosta ranskalaiset saavat kultaisen sävyn ja erottuvan maun. Uppopaistetut ranskalaiset ovat ehdoton hittituote pikaruokapaikoissa, mutta ne on helppo tehdä myös kotikeittiössä. Tässä tekstissä annamme sinulle parhaat vinkit, kuinka luoda täydelliset ranskalaiset perunat sekä ideoita niiden tarjoiluun.
Vinkit ranskalaisten perunoiden valmistukseen
Parhaat uppopaistetut ranskalaiset syntyvät muutaman tärkeän vaiheen kautta. Ensimmäinen askel on valita oikeat perunat – esimerkiksi kiinteät Yukon Gold -perunat ovat loistava vaihtoehto niiden rakenteen vuoksi. Leikkaa perunat tasaisiksi tikuiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Ennen paistamista, liota perunatikkuja kylmässä vedessä ylimääräisen tärkkelyksen poistamiseksi, mikä tekee ranskalaisista entistä rapeampia. Uppopaistaminen suoritetaan kahdessa osassa: ensin miedommassa lämpötilassa kypsymisen takaamiseksi ja lopuksi korkeammassa lämpötilassa rapeutta varten. Heti kypsennyksen jälkeen mausta ranskalaiset suolalla ja halutessasi erilaisilla yrteillä tai mausteilla.
Parhaat ruoat ranskalaisten kaveriksi
Uppopaistetut ranskalaiset ovat monikäyttöinen lisuke, joka sopii monenlaisiin aterioihin. Klassinen kombo on hampurilainen ja rapeat ranskalaiset perunat, mutta ne maistuvat myös grillatun kanan, kalan tai kasvisruokien kanssa. Tarjoile ranskalaiset erilaisten kastikkeiden kera, kuten majoneesi, ketsuppi tai valkosipulikastike, mikä tekee niistä oivallisen tarjottavan juhliin tai illanistujaisiin. Ranskalaiset voivat toimia myös osana isompaa ateriaa, kuten yhdessä lihapullien tai muusin ja kastikkeen kanssa.
Yhteenveto ranskalaisista perunoista
Rapeat ranskalaiset perunat ovat klassinen ja herkullinen valinta, jonka valmistus on helppoa kotona. Vaikka valmistaminen vaatii muutamia vaiheita, lopputulos palkitsee tekijänsä. Uppopaistetut ranskalaiset täydentävät erilaisia pääruokia ja kastikkeita erinomaisesti. Kokeile rohkeasti erilaisia mausteita ja dippikastikkeita rikastuttaaksesi makuelämyksiä. Ranskalaiset perunat ovat varma vaihtoehto, kun haluat hemmotella vieraitasi jollakin maukkaalla ja houkuttelevalla.