Porsas Simpukoilla

Opi valmistamaan Carne de Porco à Alentejana, jonka pääraaka-aineena on porsaan sisäfile. Tutustu reseptiin ja yllätä makunystyräsi tällä portugalilaisella herkulla!

700 g porsaan sisäfileetä

1 pussillinen sydänsimpukoita

MARINADI

2 dl puolikuivaa portviiniä (tai sherryä)

2 valkosipulinkynttä

2 tl savustettua paprikajauhetta

1 maustemitta (1ml) jauhettua mausteneilikkaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

PATAAN

2 isoa keltasipulia

3 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

4 suurta tomaattia

1 pieni nippu silputtua lehtipersiljaa

½ ruukkua silputtua korianteria

Portugalilainen ruoka nimeltä Carne de Porco à Alentejana yhdistää sydänsimpukoita ja porsaan sisäfileetä, ja se tarjoillaan paahdettujen perunoiden kera. Tämän ruokalajin maut yllättävät positiivisesti!

1. Puhdista ja leikkaa porsaan sisäfilee noin 2 x 2 cm paloiksi, aseta ne kulhoon ja kaada päälle sherryä tai portviiniä.

2. Murskaa ja hienonna valkosipuli, yhdistä se paprikajauheen, mausteneilikoiden, suolan ja pippurin kanssa.

3. Kaada tämä mausteseos lihan päälle ja sekoita hyvin. Anna lihan maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.

4. Huuhtele sydänsimpukat kylmässä vedessä tiskialtaassa tai suuressa astiassa, ja poista rikkoutuneet simpukat.

5. Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä paistinpannulla ilman, että ne saavat väriä. Siirrä kuullotetut sipulit isompaan pataan.

6. Pilko tomaatit ja laita ne persiljan kanssa pieneen kattilaan miedolle lämmölle. Anna niiden hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät. Lisää seos pataan sipulien kanssa.

7. Nosta lihat marinadista ja säästä marinadi. Ruskista lihojen pinnat pannulla.

8. Lisää lihat pataan ja kaada säästetty marinadi päälle. Peitä kansi ja anna hautua noin 8-10 minuuttia, kunnes liha on läpikypsää mutta säilyttää mehukkuutensa.

9. Keitä litra vettä, jossa on 1 tl suolaa, ja lisää simpukat kiehuvaan veteen. Kypsennä simpukoita korkealla lämmöllä kannen alla noin 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat avautuneet. Poista avautumattomat simpukat.

10. Lisää avatut simpukat kuorineen lihojen joukkoon pataan. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele korianterilla ja tarjoile paahdettujen perunoiden kanssa.

Valmistusaika:
1,5 tuntia

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
90 min
annosmäärä:
8