Porkkanakääretorttu
Valmista herkullinen porkkanakääretorttu helposti! Käytä helppoa kääretorttupohjaa, valmis porkkanaraaste ja tuorejuusto täyte. Katso resepti ja nauti!
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 ½ dl porkkanaraastetta
1 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
TÄYTE
100 g voita
400 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
2 dl porkkanasosetta
Esilämmitä uuni 225°C asteeseen.
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja kestäväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja kääntele varovaisesti sekaisin taikinaksi.
2. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 9 minuuttia.
3. Kumoa paistettu kääretorttupohja välittömästi toiselle leivinpaperille, joka on sokeroitu. Poista varovasti leivinpaperi, joka on kiinnittynyt pohjaan, ja anna jäähtyä täysin sokeroidun leivinpaperin päällä.
4. Kun pohja jäähtyy, vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kiinteäksi ja tasaiseksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri joukkoon ja sekoita huolellisesti. Pidä porkkanasose syrjässä, sillä sitä tarvitaan tortun täyttöön.
5. Levitä porkkanasose tasaisesti jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Levitä sitten tuorejuustotäyte soseen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin, jotta maut ehtivät tekeytyä vähintään parin tunnin ajan. Tarjoile ja nauti!
Valmistusaika: 30 min +
2 h maustumiseen
Aloitus
Porkkanakääretorttu on maukas ja mutkaton leivonnainen, joka tuo kahvipöytään sekä virkistävää makua että visuaalista iloa. Tämän jälkiruoan keskeisenä raaka-aineena on porkkana, joka tuo sekä makua että ravitsevuutta. Porkkanakääretorttu on erityisen suosittu juhlahetkissä sen elegantin ulkonäön ja herkullisen maun ansiosta. Tässä artikkelissa syvennymme tämän nautinnon valmistusprosessiin, terveysvaikutuksiin ja tarjoiluvinkkeihin.
Valmistustapa
Porkkanakääretortun valmistus on vaivatonta muutamasta perusaineksesta. Tarvitset ainekset kääretorttupohjaan kuten kananmunia, sokeria, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, suolaa, kanelia, öljyä sekä porkkanasoseen tai valmiiksi raastettuja porkkanoita. Ensin vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne mukaan taikinaan. Lisää lopuksi valmis porkkanaraaste ja öljy. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista kunnes kääretorttupohja on kypsä. Kun pohja on jäähtynyt, levitä tuorejuustotäyte ja kääri rullalle. Näin helppo kääretorttupohja muuntuu herkulliseksi porkkanakääretortuksi!
Ravitsemukselliset edut
Porkkanakääretorttu ei ole pelkästään maistuva herkku, vaan myös ravitseva valinta. Porkkanat ovat tunnettuja korkeasta A-vitamiinipitoisuudestaan, mikä tukee silmien hyvinvointia. Lisäksi ne sisältävät runsaasti kuitua, joka edistää hyvää ruoansulatusta ja auttaa pitämään kylläisyyden tunteen pidempään. Kun tämä torttu valmistetaan hillitysti sokeria ja rasvaa käyttäen, se voi olla osa tasapainoista ruokavaliota, joka tukee yleistä terveyttä.
Tarjoiluvinkkejä
Porkkanakääretorttu on monikäyttöinen herkku, joka sopii kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Se on loistava valinta kahvitarjoiluun, mutta toimii myös täydellisesti jälkiruokana juhlallisissa aterioissa. Voit koristella kääretortun kermavaahdolla tai tuoreilla marjoilla, jotka tuovat annokseen lisää väriä ja makua. Päälle voi lisätä myös pähkinöitä tai siemeniä tuomaan lisää rakennetta. Porkkanakääretorttu on nautinto, joka ilahduttaa niin perhettä kuin vieraitakin, ja siitä tulee varmasti suosikki kaikissa tilaisuuksissa.