Parsakaalimuffinit

Valmista uunissa herkullisia parsakaali-kesäkurpitsamuffinsseja. Nauti tästä parsakaali ruoasta. Katso resepti ja kokeile nyt!

2 dl vehnäjauhoja

1 ½ dl sokeria

1 rkl leivinjauhetta

2 tl kanelia

50 g voisulaa

1 dl maitoa

2 kananmunaa

100 g kypsää tai pakasteparsakaalia

100 g kesäkurpitsaa

2 dl juustoraastetta

Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele muffinssipelti sivelemällä se voilla.

1. Laita kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja sulatettu voi. Sekoita ainekset hyvin monitoimikoneella ja kaada maito ohuena nauhana joukkoon samalla vatkaten, kunnes kaikki on kunnolla sekoittunut. Lisää kananmunat ja jatka vatkaamista, kunnes taikina on tasainen.

2. Lisää joukkoon haudutetut parsakaalin palaset ja raastettu kesäkurpitsa ja sekoita puukauhalla varovasti.

3. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin niin, että kolmannes vuoasta jää tyhjäksi. Sirottele päälle juustoraastetta ja paista muffinsseja uunissa noin 25 minuuttia.

Valmistusaika:
45 minuuttia

Tarvittavat Aineet ja Valmistelut

Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on ravinteikas ja maukas valinta, joka sopii kevyeksi lounaaksi tai päivälliseksi. Keiton tekoon tarvitaan tuoreita kesäkurpitsoja, parsakaalia, sipulia, valkosipulia, kasvislientä sekä mausteita, kuten suolaa ja pippuria. Aloita huuhtelemalla ja pilkkomalla kesäkurpitsat ja parsakaali. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Valmista kasvisliemi kattilassa, jotta se on valmiina, kun alat keittää tätä herkullista uuni parsakaali-keittoa. Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on yksinkertainen tehdä ja se hyödyntää sesongin tuoreita vihanneksia täydellisesti.

Keiton Valmistus

Aloita parsakaalikeiton valmistaminen kuullottamalla sipulia ja valkosipulia tilkassa öljyä kattilassa. Kun sipuli on pehmennyt ja muuttunut läpikuultavaksi, lisää joukkoon kesäkurpitsa ja parsakaali. Sekoita huolellisesti ja anna vihannesten hautua hetken aikaa. Kaada kattilaan kasvisliemi ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Kun kesäkurpitsat ja parsakaalit ovat kypsyneet, soseuta ne sauvasekoittimella saadaksesi samettisen koostumuksen. Mausta keitto suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan. Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on valmis tarjoiltavaksi heti.

Ravintoarvot ja Hyödylliset Ominaisuudet

Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on erinomainen vaihtoehto terveyttä arvostaville, sillä se on vähäkalorinen mutta samalla ravintorikas. Kesäkurpitsa sisältää paljon vettä, mikä tekee siitä kevyen ja raikkaan ruoka-aineen. Parsakaali on puolestaan täynnä C-vitamiinia ja antioksidantteja. Nämä vihannekset yhdessä tarjoavat keholle tärkeitä ravintoaineita, kuten kuituja, vitamiineja ja hivenaineita. Lisäksi kesäkurpitsa parsakaalikeitto voi tukea ruoansulatusta ja edistää sydämen terveyttä vähärasvaisuutensa ansiosta. Tämä parsakaali ruoka on erinomainen tapa lisätä vihannesten osuutta päivittäisessä ravinnossasi.

Tarjoilusuositukset ja Lisukkeet

Kesäkurpitsa parsakaalikeitto on monikäyttöinen ateria, jota voi varioida erilaisilla lisukkeilla ja makuvivahteilla. Tarjoile keitto tuoreen leivän tai krutonkien kera tuomaan ateriaan mukavaa rapeutta. Voit lisätä keittoon myös raejuustoa tai parmesaania lisäämään makua ja proteiinia. Koristele annos tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai basilikalla, jotka tuovat raikkautta ja väriä. Kesäkurpitsa parsakaalikeitto toimii täydellisesti alkuruokana juhlaillallisella tai kevyenä lounaana työpäivän keskellä. Kokeile ja nauti tästä maukkaasta ja terveellisestä keitosta perheen tai ystävien kanssa.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
8