Pannukakku Resepti
Opi valmistamaan herkullinen pannukakku taikina ja perinteiset hollantilaiset poffertjes. Täydellinen juhlien herkku, tarjoiltuna tuoreiden marjojen ja jäätelön kera. Aloita leivonta ja yllätä perheesi tänään!
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl voisulaa
1 tl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 punainen omena
Pannukakku hollantilaisittain, eli tunnetaan myös nimellä Poffertjes, juontaa juurensa Etelä-Hollannin katolisista alueista, joissa reseptit poikkeavat huomattavasti Pohjois-Hollannin protestanttisista resepteistä. Tämä pannukakku on perinteinen festivaalien ja juhlien herkku, jota nautitaan erityisesti kesän juhlissa sekä joulun aikaan.
1. Esilämmitä uuni 190°C asteeseen. Voitele uuninkestävä paistinpannu tai vuoraa se leivinpaperilla valmiiksi. Aseta kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita ne huolellisesti.
2. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sekoituskulhoa ja vatkata taikinaa voimakkaasti pallovatkaimella. Peitä taikina ja anna sen kohota huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Samaan aikaan kuori ja viipaloi omena.
3. Kun taikina on kohonnut, kaada se uuninkestävälle paistinpannulle. Asettele omenaviipaleet taikinan pinnalle ja paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt ja saanut kauniin kultaisen sävyn.
Tarjoile pannukakut tuoreiden marjojen ja jäätelön kera.Valmistusaika: 20 min
Annosmäär
ä: 3-4