Palsternakkakakku
Kokeile palsternakkakakkua täydellisenä vaihtoehtona porkkanalle. Valmista tämä herkullinen kakku 45 minuutissa ja yllätä ystäväsi ainutlaatuisella maulla!
KAKKUPOHJA
225 g voita
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia, neilikkajauhetta ja inkiväärijauhetta
2-3 palsternakkaa
TÄYTE JA KUORRUTE
3 dl kermaa
3 dl mascarponea
1 dl vaahterasiirappia
2 rkl sitruunamehua
1 dl maitokahvia kakun kostutukseen
Palsternakka voi olla loistava vaihtoehto porkkanalle kakuissa!
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmistele pyöreä kakkuvuoka voitelemalla se ja leivittämällä korppujauhoilla. Sulata voi hitaasti kattilassa. Kuori ja raasta palsternakka.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja kuivat aineet varovasti sekoittaen. Lopuksi kääntele palsternakkaraaste joukkoon nuolijalla.
3. Kaada taikina valmisteltuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
4. Kakku paistuessa, vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita mukaan loput täytteen aineet. Maista ja lisää sokeria tai vaahterasiirappia tarpeen mukaan.
5. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt maitokahvilla. Kokoa kakku kerroksittain mascarponekermalla. Jätä osa täytteestä koristeluun ja viimeistele kakku sillä.
Valmistusaika: 45 min