Pääsiäis-Baba
"Opi valmistamaan autenttinen baba au rum -venäläispulla kotona! Täyteläisen hedelmäinen ja rommilla kostutettu juhlaherkku odottaa sinua. Kokeile reseptiä ja yllätä vieraat!"
BABA-TAIKINA
1 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
75 g voita
2 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
SIIRAPPI
1 appelsiinin mehu & kuori raastettuna
2 dl vettä
3 dl sokeria
rommia kostuttamiseen
Pääsiäisbaba on venäjältä lähtöisin oleva hedelmäinen juhlapulla, joka on normaalia pullaa runsaampi voin, munien ja sokerin osalta, ja se kostutetaan sokeri-rommiliemellä!
1. Kuumenna uuni 200C asteeseen ja voitele etukäteen baba-muotit voilla. Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Sekoita tuorehiiva, sokeri ja suola joukkoon.
2. Vatkaa joukkoon puolet vehnäjauhoista ja peitä taikina liinalla, anna kohota noin 10 minuuttia.
3. Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa. Kun taikina on noussut, lisää siihen sulanut voi ja keltuaiset, ja sekoita huolellisesti.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja yhdistä vaahto sekä loput jauhot taikinaan. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja anna kohota liinalla peitettynä 5 minuuttia. Paista uunissa noin 35-40 minuuttia.
5. Valmista siirappi: Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon appelsiinimehu sekä raastettu kuori. Anna jäähtyä.
6. Kumoa paistetut babat muoteistaan ja kasta siirapissa. Lorauta päälle ruokalusikallinen rommia ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Voit halutessasi tarjoilla tuoreet babat kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa!
Valmistusaika: 25 m
in + paistoaika