Oliivi Focaccia
Valmista maukas focaccia oliivi vain 45 minuutissa! Seuraa yksinkertaisia ohjeita ja nauti kotitekoisesta leivästä, joka hurmaa rapealla pinnallaan ja mehukkailla oliiveilla. Kokeile nyt!
FENKOLINEN FOCACCIA-TAIKINA:
3 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl öljyä
1 tl fenkolia
5 dl vehnäjauhoja
PINNALLE:
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
2 rkl fenkolin siemeniä
1 kpl rosmariinin oksia
oliiviöljyä
karkeaa suolaa
Esilämmitä uuni 225°C.
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy, fenkoli ja jauhot. Muotoile taikina tasaiseksi ja taputtele se jauhojen avulla suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
2. Puolita oliivit ja painele ne kohonneeseen taikinaan. Irrota rosmariinin oksista kauniita lehtiä ja asettele ne taikinan päälle. Voitele leipä oliiviöljyllä ja lisää pinnalle suolaa.
3. Paista focacciaa noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaaleanruskea. Leikkaa ja tarjoile lämpimänä.
Valmistusaik
a: 45 min