Nyhtökaurakäristys

Kokeile maukasta nyhtökaurakäristystä perunafondanttien kera. Helppo 30 minuutin resepti yhdistää suussa sulavan nyhtökauran ja herkulliset mausteet. Valmista nyt!

PERUNAFONDANTTI

6 pientä perunaa

2 rkl voita

timjamin oksa

5 dl kasvislientä

1 tl rosmariinia

suolaa ja valkopippuria

NYHTÖKAURAKÄRISTYS

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl voita

1 rasia maustamatonta nyhtökauraa

laakerinlehti

1 tl savuaromia

suolaa ja pippuria

1. Aloita kuorimalla ja pesemällä perunat huolella. Jos ne ovat suuria, pilko ne pienemmiksi paloiksi. Kuumenna kattilassa voi ja lisää mukaan timjaminoksa.

2. Kun voi on sulanut ja saanut hieman paahteista väriä, lisää perunat joukkoon. Paista niitä tasaisesti käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita.

3. Ripottele sekaan mausteet ja kaada kasvislientä vähitellen, kunnes perunat ovat täysin nesteen peitossa. Hauduta perunoita miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.

4. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi hienoksi. Kuullota niitä pannulla rasvassa ja lisää sekaan nyhtökaura.

5. Lisää pannulle kokonaiset yrtit, savuaromi ja nestemäinen ainesosa. Hauduta seosta kevyellä lämmöllä, mutta älä ylitä kymmentä minuuttia, jotta nyhtökaura säilyy mureana. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Tarjoile tämä herkullinen käristys lämpimänä perunafondanttien, puolukkahillon ja suolakurkkujen kanssa.

Valmistusaika
: 30 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
30 min
annosmäärä:
4