Nyhtökaurakäristys
Kokeile maukasta nyhtökaurakäristystä perunafondanttien kera. Helppo 30 minuutin resepti yhdistää suussa sulavan nyhtökauran ja herkulliset mausteet. Valmista nyt!
PERUNAFONDANTTI
6 pientä perunaa
2 rkl voita
timjamin oksa
5 dl kasvislientä
1 tl rosmariinia
suolaa ja valkopippuria
NYHTÖKAURAKÄRISTYS
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 rasia maustamatonta nyhtökauraa
laakerinlehti
1 tl savuaromia
suolaa ja pippuria
1. Aloita kuorimalla ja pesemällä perunat huolella. Jos ne ovat suuria, pilko ne pienemmiksi paloiksi. Kuumenna kattilassa voi ja lisää mukaan timjaminoksa.
2. Kun voi on sulanut ja saanut hieman paahteista väriä, lisää perunat joukkoon. Paista niitä tasaisesti käännellen, kunnes ne ovat kullanruskeita.
3. Ripottele sekaan mausteet ja kaada kasvislientä vähitellen, kunnes perunat ovat täysin nesteen peitossa. Hauduta perunoita miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.
4. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi hienoksi. Kuullota niitä pannulla rasvassa ja lisää sekaan nyhtökaura.
5. Lisää pannulle kokonaiset yrtit, savuaromi ja nestemäinen ainesosa. Hauduta seosta kevyellä lämmöllä, mutta älä ylitä kymmentä minuuttia, jotta nyhtökaura säilyy mureana. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Tarjoile tämä herkullinen käristys lämpimänä perunafondanttien, puolukkahillon ja suolakurkkujen kanssa.
Valmistusaika
: 30 min