Mantelikakku Resepti
Leivo herkullinen mantelikakku helposti! Nauti mantelilastuja sisältävästä mantelimassa piirakasta. Seuraa ohjeita ja valmista kakku hetkessä. Aloita leipominen nyt!
300 g mantelimassaa
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
50 g mantelilastuja
2 dl vispikermaa
marjoja (esim. mansikoita)
50 g mantelilastuja koristeluun
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Raasta mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat, jauhot ja mantelilastut. Vatkaa seosta noi
n 5 minuuttia kunnes se on hyvin sekoittunut.
3. Kaada taikina voideltuun 20 cm piirakka- tai irtopohjavuokaan. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin aloitat koristelun.
4. Paahda mantelilastuja kuivassa, kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä.
5. Valmistele koristelu vatkaamalla kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerman päälle marjoja, paahdettuja mantelilastuja ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Johdanto mantelimassa leivonnaiseen
Mantelimassasta valmistettu piirakka on suussa sulava herkku, joka yhdistelee makean mantelimassan ja rapean piirakkapohjan. Tämä klassinen leivonnainen on erityisen suosittu juhlien ja erityisten tilaisuuksien tarjottavana sen täyteläisen ja houkuttelevan maun ansiosta. Mantelimassa piirakka varioituu loistavasti niin kahvipöytään kuin jälkiruokapöytään, ja sen valmistus on yllättävän yksinkertaista. Tässä artikkelissa käymme läpi mantelimassa piirakan valmistuksen salat ja sen tarjoiluvinkit.
Vinkkejä mantelimassa piirakan tekoon
Mantelimassa leivonnaisen valmistus alkaa oikeiden ainesosien valinnalla. Valitse aina tuore ja pehmeä mantelimassa antaaksesi piirakalle voimakkaan makuprofiilin. Muista myös panostaa laadukkaaseen piirakkapohjaan rakenteen saavuttamiseksi. Mantelimassa ohjeissa on olennaista noudattaa ohjeita tarkasti, jotta valmistus onnistuu toivotulla tavalla. Esimerkiksi esipaistaminen voi vaikuttaa merkittävästi lopputuloksen koostumukseen. Voit myös rikastaa makuelämystä suosikkimauillasi, kuten vaniljalla tai sitruunalla.
Viinivalinnat mantelimassa herkulle
Makea ja täyteläinen mantelimassa piirakka kaipaa kumppanikseen sopivan viinin, kuten makean tai puolimakean valinnan. Sauternes ja Tokaji ovat erinomaisia vaihtoehtoja, sillä niiden makeus ja happamuus tasapainottavat piirakan makuja. Voit myös kokeilla mantelimassa piirakan yhdistämistä kuohuviinin kanssa, joka tuo raikasta juhlavuutta tarjoiluun. Avainasemassa on valita viini, joka korostaa piirakan makuja, ei peitä niitä. Kokeilemalla eri viinejä löydät varmasti oman suosikkisi.
Tarjoiluehdotuksia mantelimassa piirakalle
Mantelimassa piirakka on monikäyttöinen herkku, joka sopii lukuisiin eri tarjoilutilanteisiin. Voit tarjoilla sen sellaisenaan tai lisätä päälle kermavaahtoa tai vaniljakastiketta. Mantelimassa piirakka yhdistyy loistavasti myös jäätelön kanssa, tarjoten unohtumattoman makuelämyksen. Koristele piirakka halutessasi tuoreilla marjoilla tai hedelmillä, jotka tuovat väriä ja raikkautta esillepanoon. Mantelimassa piirakka toimii mainiosti jälkiruokana tai kahvin kumppanina ja on varmasti vieraiden mieleen.