Mandariinilätyt

Valmista herkulliset mandariinilätyt, jotka täydentävät Pekingin ankkaa. Löydä helpot ohjeet ja nauti kotitekoisesta makuelämyksestä. Aloita leipominen nyt!

7 ½ dl vehnäjauhoa

3 ½ dl kiehuvaa vettä

1 rkl kylmää vettä

3 rkl seesamiöljyä

Mandariinihedelmäletut, Pekingin ankan suosittu lisäke.

1. Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita kiehuva vesi joukkoon ennen kylmää vettä. Hiero hieman seesamiöljyä käsiisi ja vaivaa taikinasta nopeasti yhtenäinen massa. Jatka vaivaamista 3-4 minuutin ajan, kunnes taikina on pehmeä ja sileä. Peitä kulho ja anna taikinan levätä 20-30 minuuttia.

2. Aseta taikina kevyesti jauhotetulle alustalle: Jaa se kahteen osaan ja pyöritä ne käsissä sileiksi. Tee kummastakin osasta noin 40 cm pitkä tanko ja leikkaa kukin tanko 16 osaan. Muotoile jokainen pala pyöreäksi käsissäsi ja litistä noin 6 cm levyiseksi kakkuiseksi. Voitele puolet kakkusista seesamiöljyllä ja aseta öljyttyjen päälle öljyttömät kakut. Kaulitse sitten jokainen kakkupari ohueksi, tasaiseksi ohukaiseksi läpimitaltaan noin 15 cm. Peitä ohukaiset pyyhkeellä kuivumisen estämiseksi.

3. Kuumenna kuiva valurautapannu keskilämpötilaan ja paista kakkuparit yksi kerrallaan noin 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Ohukaisiin tulisi muodostua vaaleanruskeita pilkkuja ja niiden tulisi kuplia käännettäessä. Poista pannulta, erota kakkuparin molemmat osat ja pinoa ne päällekkäin. Peitä pyyhkeellä. Varo, ohukaiset ovat hyvin kuumia.

4. Ennen tarjoilua aseta ohukaisvati ylösalaisin käännetyn kulhon päälle leveään kattilaan, jonka pohjalla on pieni määrä kiehuvaa vettä. Sulje kattila kannella ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Kun siirrät vadin pöytään, peitä se liinalla, jotta ohukaiset eivät kuivu eivätkä murru.

Tämä herkullinen lisuke täydentää Pekingin ankkaa mainiosti.32 ohukaista

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
5 min
annosmäärä:
32

Uusimmat reseptit

Katso kaikki reseptit
No items found.