Macarons Ohjeet
Luo täydellisiä macaroneja kotona tällä helpolla reseptillä! Seuraa ohjeita askel askeleelta ja valmista herkulliset ja värikkäät macarons-leivokset juhlia varten. Aloita leipominen nyt!
100 g mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
2 kananmunanvalkuaista
1 rkl erikoishienoa sokeria
jauhemaista elintarvikevärejä
SUKLAATÄYTE
100 g taloussuklaata
1/2 dl kuohukermaa
Värikkäät Macarons-leivokset ovat mainio valinta monenlaisiin juhliin!
1. Sekoita mantelijauhe ja noin puolet tomusokerista keskenään tasaiseksi seokseksi.
2. Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia yleiskoneella tai sähkövatkaimella hetken aikaa, kunnes ne alkavat kuohkeutua. Lisää sitten hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on jämäkkää. Lisää lopuksi loppu tomusokeri vähitellen, kunnes vaahto on kiiltävää ja tasaista.
3. Sekoita manteli-tomusokeriseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun sen pintaan vedetty vako umpeutuu noin 10 sekunnissa. Jos vako jää avoimeksi, sekoita taikinaa vielä lisää (lisää sekoittaminen tekee taikinasta löysempää). Jatka vakotestiä, kunnes taikina saavuttaa oikean koostumuksen!
4. Lisää tässä vaiheessa taikinaan jauhemainen elintarvikeväri haluamallasi sävyllä.
5. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle noin parin sentin kokoisia nokareita käyttäen pursotinpussia tai tee nokareet kahdella lusikalla. Anna pohjien levätä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
6. Paista uunissa 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat pohjat varovasti lastalla!
7. Täytteen valmistus: Sulata suklaa ja kerma kattilassa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut. Kiehauta seosta varovasti parin minuutin ajan ja anna sen hetken jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa vastakkain.
Annosmäärä: noin 24 Macarons-leivonnaista