Liivatekakku
Valmista herkullinen pähkinäinen suklaakakku helposti liivatelehteä käyttäen. Tutustu ohjeeseen ja yllätä vieraasi makealla elämyksellä! Aloita leipominen nyt!
POHJA
250 g suklaakeksejä
100 g voita
TÄYTE
4 kpl liivatelehteä + kuumaa vettä
3 kpl snickersiä
1 prk vaniljakastiketta
1 purkki tuorejuustoa
1 purkki vaniljarahkaa
1 dl tomusokeria
KINUSKIKERROS
1 dl kinuskikastiketta
1 levy liivatetta + kuumaa vettä
PÄÄLLE
1 levy tummaa suklaata
suolapähkinöitä
Herkuttele pähkinäisellä suklaakakulla!
1. Aloita pohjasta. Murskaa suklaakeksit joko käsin tai tehosekoittimella ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
2. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun keskikokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Valmista täyte. Laita viisi liivatelehteä kylmään veteen likoamaan, näitä tarvitaan kakkua ja kinuskia varten.
4. Pilko snickers-patukat pieniksi paloiksi veitsellä. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.
5. Sekoita eri kulhossa tuorejuusto ja rahka yhteen. Lisää joukkoon tomusokeri siivilän läpi.
6. Sulata neljä liivatelehteä kuumaan vesitilkkaan ja sekoita tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon jatkuvasti vatkaten. Lisää sitten vaniljavaahto ja hienonnetut snickersit. Lusikoi seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin verran tai mielellään yön yli.
7. Valmista kinuskikerros. Sulata yksi liivatelehti kuumaan vesitilkkaan ja sekoita se kylmän kinuskin joukkoon. Kaada kinuski kakun päälle ja laita takaisin jääkaappiin.
Sulata tummaa suklaata ja valuta koristeeksi jähmettyneen kakun päälle. Ripottele päälle suolapähkinöitä.
Valmistusaika: 45 min (
+jäähdytys)