Laventeli Pasha

Valmista kevään herkullinen laventelipasha helposti kotona. Täydellinen pasha-resepti pääsiäiseen, annosmäärä 4-6. Kokeile nyt ja ihastu!

2 tl kuivattua laventelia + 1 dl vettä

4 liivatelehteä

1 prk (250 g) maitorahkaa

1 rkl sitruunamehua

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl mantelirouhetta

2,5 dl kuohukermaa

1. Aloita liottamalla laventelia kiehuvassa vedessä noin viiden minuutin ajan. Samaan aikaan, pehmennä liivatteet kylmässä vedessä.

2. Kun liivatteet ovat pehmeitä, purista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan laventeliliemeen. Jos haluat miedomman laventelin maun, käytä pelkkä liotusneste ja poista liotetut laventelit ennen liivatteen lisäämistä.

3. Yhdistä maitorahka, sitruunamehu, sokerit ja mantelirouhe. Lisää laventeli-liivateliuosta maitorahkaseoksen joukkoon, sekoittaen jatkuvasti.

4. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto rahkaseokseen varovasti, jotta kermasta ei poistu ilmavuutta. Siirrä koko seos kelmulla vuorattuun pashamuottiin tai muuhun pääsiäisvuokaan hyytymään jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

5. Kumoa pasha annostarjottimelle ja tarjoa heti. Voit koristella sen esimerkiksi tuoreella laventelilla tai värikkäillä pääsiäiskoristeilla!

Valmistusai
ka: 45 min.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
6