Latva-artisokka Parmesan

Valmista täydellinen latva-artisokka parmesanilla tämän nopean reseptin avulla. Nauti herkullisesta yhdistelmästä sitruunavoita ja parmesaanimajoneesia. Kokeile nyt!

4 latva-artisokkaa

5 l vettä

suolaa

1 sitruuna

50 g voita

Parmesaanimajoneesi

1 kananmuna

2 tl dijonsinappia

1/2 tl suolaa

1 tl valkoviinietikkaa

2 1/2 dl rypsiöljyä

1 dl parmesaania raastettuna

1. Aseta kananmuna kapean ja korkean astian pohjalle. Lisää joukkoon etikka, sinappi ja suola. Lopuksi kaada huoneenlämpöinen öljy päälle.

2. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjassa ja aloita sekoittaminen. Kun majoneesi alkaa muodostua, nosta terää vähitellen ylöspäin, kunnes massa on tasaista. Lisää parmesaaniraaste ja yhdistä ainekset hyvin. Aseta jääkaappiin maustumaan.

3. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu talteen sitruunavoita varten. Viipaloi sitruuna.

4. Irrota latva-artisokan varsi esimerkiksi keittiötason reunaa vasten, jotta pohjan sitkeät kuidut katkeavat. Lisää viipaloitu sitruuna ja suola keitinveteen, jotta latva-artisokan väri säilyy keitettäessä. Keitä runsaassa vedessä noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys kantaosasta haarukalla tai hammastikulla. Valuta keitetyt artisokat hyvin.

5. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen talteen otettu sitruunan kuori ja mehu.

Nauti latva-artisokan yksittäisistä suomuista tai lehdistä. Irrota suomu, dippaa tyviosa sitruunavoihin tai parmesaanimajoneesiin, ja nauti sisus vetämällä se hampaillasi. Kun kaikki suomut on syöty, jäljelle jää latva-artisokan pohja. Poista sen karvainen osa ja nauti jäljelle jäävästä sisuksesta.

Valmistusaika: 45minAnnosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
4