Kondensoitujäätelö

Valmista herkullinen jäätelö kondensoidusta maidosta ja mascarponesta. Kokeile tätä helppoa jäätelöreseptiä ja nauti mustikkapiirakan mauista! Aloita valmistus jo tänään!

1 tölkki kondensoitua maitoa

200 g mascaprone-juustoa

4 dl kermaa

4 dl jäisiä mustikoita

1/2 pakettia kaurakeksejä

ripaus kanelia

Tiesitkö, että voit valmistaa jäätelöä helposti kotona? Tämä ihastuttava jäätelö on inspiroitunut mustikkapiirakan mauista!

1. Yhdistä kondensoitu maito ja mascarpone sekoittamalla ne yhteen.

2. Vatkaa kerma vahvaksi vaahdoksi sähkövatkaimen avulla ja kääntele sitten kermavaahto varovasti mascarponeseokseen. Jäätelömassan tulisi olla kevyen ilmavaa ja tasaista, joten vältä liiallista sekoittamista.

3. Anna pakastemustikoiden lämmetä hetken huoneenlämmössä ennen niiden käyttöä. Sekoita mustikat varovasti jäätelömassaan siten, että massa jää kauniin kaksiväriseksi.

4. Murskaa keksit kaulimen avulla. Lisää puolet keksimuruista jäätelömassaan ja säästä loput koristelua varten.

5. Kaada jäätelömassa pestyyn ja tyhjään jäätelörasiaan tai muuhun kannelliseen astiaan, jonka tilavuus on noin 1 litra. Ripottele loput keksimurut jäätelön pinnalle koristeeksi ja lisää päälle kanelia mausteeksi.

6. Peitä rasia kannella ja anna jäätelön maustua pakastimessa vähintään 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään asti.

Valmistusaika: 15 min + yön yli pakkasessa
Annosmäärä: 1 l jäätelöä

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
15 min
annosmäärä:
1