Ketsuppi Kotitekoinen

Valmista herkullinen kotitekoinen ketsuppi ja säädä tulisuus oman makusi mukaan. Säilyy jääkaapissa useita viikkoja. Tutustu reseptiin ja aloita kokkaaminen tänään!

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

1 kg ylikypsiä tomaatteja

1 varsisellerin varsi

1/2 fenkoli

1 iso nippu basilikaa

2 rkl ruokaöljyä

2 rkl tomaattipyreetä

1 rkl korianterin siemeniä

hyppysellinen kardemummaa

hyppysellinen neilikkaa

1 cm pala inkivääriä

mustapippuria

2 dl punaviinietikkaa

3 rkl fariinisokeria

suolaa

Tee kotitekoinen ketsuppi ja säädä tulisuus juuri omaan makuusi sopivaksi joko chilillä tai lisäämällä fariinisokeria lempeyttä antamaan!

1. Kuori ja hienonna sipulit, sekä pese ja pilko tomaatit, selleri, fenkoli ja basilika. Muista käyttää myös basilikan varret.

2. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä ja lisää tomaattipyree. Kuori inkivääri, raasta se kattilaan ja lisää joukkoon korianteri, kardemumma, neilikka sekä mustapippuri. Anna kuullottua hetken aikaa, lisää pilkotut kasvikset ja kuullota, kunnes ne pehmenevät.

3. Soseuta massa tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit myös siivilöidä seoksen, jos haluat siitä erityisen sileän.

4. Lisää soseutettuun liemeen punaviinietikka, fariinisokeri ja suola maun mukaan. Anna ketsupin kiehua miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia välillä sekoitellen. Maista ketsuppia, ja säädä makua tarvittaessa sokerilla, suolalla tai pippurilla. Voit halutessasi lisätä myös muita mausteita, kuten chiliä, paprikaa tai kanelia - oma makusi toimii rajana.

5. Kaada valmis ketsuppi desinfioituihin lasipurkkeihin. Ketsuppi säilyy useita viikkoja jääkaapissa.

Valmistusaika: 1,5 tuntiaAnnosmäärä: noin 1 litra

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
90 min
annosmäärä:
4