Ketosuklaa
Valmista maukasta ketosuklaata kookosöljystä ja kaakaovoista. Helppo resepti tarjoaa täydellisen makean herkun. Kokeile nyt ja nauti!
RAAKASUKLAA
1 dl kookosöljyä
1 dl kaakaovoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
MAAPÄHKINÄSISUS
1 dl sokeritonta maapähkinävoita
1 tl erytritolia tai steviakiteitä
1 tl hunajaa tai agavesiirappia
1. Asettele paperiset karkkivuoat valmiiksi tasaiselle pinnalle odottamaan.
2. Lämmitä kookosöljy ja kaakaovoi pienessä kattilassa, kunnes ne ovat täysin sulaneet. Sekoita kaakaojauhe sekaan voimakkaasti ja lisää ripaus suolaa mausteeksi.
3. Kaada puolet seoksesta tasaisesti karkkivuokiin niin, että ne täyttyvät noin 1/3 suklaalla.
4. Pyörittele suklaata vuoissa niin, että niiden reunat saavat runsaan suklaakerroksen.
5. Anna seoksen kovettua pakastimessa noin 5 minuuttia.
6. Sekoita maapähkinävoi, makeat kristallit ja hunaja keskenään. Vegaaniseen versioon voit käyttää hunajan sijasta agavea.
7. Lusikoi jokaisen karkkivuoan sisään reilusti täytettä ja tasoita pinta. Lämmitä tarvittaessa jäljellä oleva suklaaseos ja peitä maapähkinätäyte suklaakerroksella.
8. Anna suklaiden jähmettyä vähintään 10 minuuttia joko jääkaapissa tai pakastimessa. Tarjoile jähmettyneet suklaat herkullisena välipalana. Ne säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin viikon ajan, jos voit vastustaa niiden houkutusta!
Valmistusaika: 35 min A
nnosmäärä: 30 suklaapala
a Erikoistyövälineet: karkkivuokia