Kesäkurpitsapizza

Kokeile kesäkurpitsapizzaa ja tuo uusi, herkullinen makuelämys perinteiseen pizzareseptiin. Valmista neljä pizzaa alle tunnissa ja tarjoile heti!

Pohja:

50 g hiivaa

3 dl vettä

4 rkl meijerivoita

2 tl suolaa

2 tl juoksevaa hunajaa

6 dl spelttisihtijauhoja

Täyte:

600 g zucchinia eli kesäkurpitsaa

1 punainen paprika

1 tl suolaa

3 dl tomaattikastiketta

400 g tuorejuustoa

3 tl extra virgin oliiviöljyä

300 g mozzarellaraastetta

300 g pizzajuustoraastetta

tilliä koristeluun

Kesäkurpitsapizza tuo uuden herkullisen twistin perinteiseen pizzareseptiin!

1. Esilämmitä uuni 250 °C:seen.

2. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, kunnes se liukenee. Yhdistä taikinan ainekset ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

3. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja aseta viipaleet siivilään. Ripottele päälle suola ja anna niiden valua noin 10 minuutin ajan.

4. Kauli kohonnut taikina neljäksi ohueksi pizzapohjaksi. Levitä pohjille tomaattikastiketta tasaisesti. Asettele valutetut kesäkurpitsaviipaleet tomaattikastikkeen päälle. Lisää myös paprikaviipaleet.

5. Yhdistä tuorejuusto ja öljy ja laita seos nokareina pizzojen pinnalle. Viimeistele ripottelemalla juustoraaste tasaisesti pizzoille.

6. Paista pizzoja uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Koristele lopuksi tuoreella tillillä ja tarjoile välittömästi.

Valmistusaika: 1 tuntiAnnosmäärä: 4 pizzaa

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
4