Katkaravut Seesamilla
Valmista maistuvat katkaravut seesaminsiemenillä vain 30 minuutissa. Kokeile helppoa reseptiä, joka ihastuttaa perheen ja ystävät! Tutustu ohjeisiin ja nauti herkullisista makuelämyksistä.
500 g kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä
3 rkl seesamin siemeniä
Suolaa ja pippuria
KASTIKE
30 ml soijakastiketta
30 ml kalakastiketta
30ml vastapuristettua limemehua
20 g inkivääriä raastettuna
1 punainen chili, viipaloituna
½ rkl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
Öljyä paistamisen
1. Huuhtele ravunpyrstöt hyvin ja kuivaa ne siivilässä huolellisesti. Siirrä ravut kulhoon ja lisää päälle hieman öljyä. Mausta ravut kevyesti suolalla ja pippurilla. Sirottele päälle seesaminsiemeniä ja kääntele, jotta ravunpyrstöt peittyvät tasaisesti siemenillä.
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. Halutessasi voit lisätä ripauksen sokeria tai limemehua, jotta saat aikaan täydellisen makutasapainon.
3. Kuumenna pannu ja paista ravut nopeasti, kunnes seesaminsiemenet ovat kauniin värisiä ja ravut kypsyneet juuri sopivasti. Tarjoile ravut herkullisen kastikkeen kanssa.
Valmistusaika
: 30 min