Kampasimpukat
Valmista juhliin sopivat herkulliset kampasimpukat crémant-kastikkeella. Helppo ja nopea resepti. Opi parhaat vinkit ja tarjoile juhlissa. Kokeile nyt!
200 g kampasimpukoita
2 rkl voita paistamiseen
KASTIKE
150 g voita
2 huoneenlämpöistä keltuaista
1 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
½ sitruunan mehut
ripaus suolaa ja valkopippuria
Juhlatunnelmaan sopivat herkulliset tarjottavat! Tyylikäs crémant-kuohuviini toimii erinomaisena vaihtoehtona samppanjalle kastikkeessa.
1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita, ota ne sulamaan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Varmista, että kaikki simpukat tuoksuvat raikkailta eikä niissä ole värimuutoksia. Kuivaa ne talouspaperilla.
2. Valmista kastike: sulata voi kattilassa ja siivilöi se varovasti erilliseen astiaan, jotta sakka jää pois. Kuumenna keltuaiset ja crémant pienessä kattilassa. Sekoita keskilämmöllä rauhallisesti, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.
3. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sula voi ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.
4. Kypsennä kampasimpukat: Ruskista simpukoita kuumalla pannulla voissa molemmin puolin noin 1-2 minuuttia, kunnes saat kauniin ruskean paistopinnan. Tarjoile heti kastikkeen kera!
Valmistusaika
: 30 min