Isoäidin Suklaakeksit
Kokeile herkullista suklaakeksi ohjetta ja leivo suussasulavat isoäidin suklaakeksit helposti kotona. Valmista nämä suklaa keksit 40 minuutissa! Aloita leipominen nyt ja nauti!
60 g voita
100 g taloussuklaata
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1. Kuumenna uuni 185 °C:seen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä, ja jätä seos jäähtymään. Riko kananmunat vatkauskulhoon, lisää sokeri, leivinjauhe sekä vaniljasokeri ja vatkaa aineet kuohkeaksi. Yhdistä jäähtynyt voi-suklaaseos muna-sokeri-seokseen ja sekoita huolellisesti.
3. Lisää jauhot seokseen vähitellen ja sekoita varovasti, jotta kaikki ainekset yhdistyvät. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 10 minuuttia.
4. Annostele taikina lusikan avulla pieniksi pyöreiksi kekoiksi leivinpaperille. Jätä riittävästi tilaa keksien väliin, jotta ne eivät leviä yhteen paistettaessa. Paista keksejä noin 10 minuuttia uunissa.
5. Kun keksit ovat valmiita, niiden keskiosan tulisi jäädä hieman pehmeäksi. Jäähdytä keksit, ja tarjoile ne sellaisenaan kermavaahdon kera tai liimaa puolikkaat yhteen sulatetulla suklaalla, jolloin ne muistuttavat täytekeksejä.
Valmistusaika: 40 min.