Hunajapäärynät

Valmista herkulliset hunajapäärynät rapealla lehtitaikinalla alle 40 minuutissa. Täydellinen jälkiruoka neljälle. Katso ohje ja aloita kokkailu tänään!

½ pakettia lehtitaikinaa

1 kananmuna + juoksevaa hunajaa voiteluun

HUNAJASIIRAPPISET PÄÄRYNÄT

5 dl vettä

2 dl sokeria

1 ½ dl hunajaa

2 tl kanelia

½ sitruunan mehu

1 tl kardemummaa

4 kypsää päärynää

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan etukäteen.

2. Valmista hunajasiirappi: yhdistä kattilassa vesi, sokeri ja hunaja. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut.

3. Mausta liuos kanelilla, sitruunamehulla ja kardemummalla. Pese ja kuori päärynät ennen niiden upottamista hunajasiirappiin. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat täysin kyllästyneet siirapilla.

4. Nosta päärynät jäähtymään leivinpaperille.

5. Kauli lehtitaikinalevyistä (noin 3 kpl) ohuita levyjä ja leikkaa ne pitkittäin 1-2 cm leveiksi suikaleiksi. Kierrä taikinasuikaleet päärynöiden ympärille niin, että ne ovat kokonaan taikinan peitossa.

6. Voitele taikina kananmuna-hunajaseoksella ja paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja rapeaa.

Valmistusaika
: 40 min

Annosmäärä: 4Noin 1,80€ per annos

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
40 min
annosmäärä:
4