Hollandaise Ohjeet

Valmista klassinen hollandaise kastike ja hemmottele itseäsi herkullisella Eggs Benedict -aamiaisella. Katso yksityiskohtainen ohje ja nauti täydellisestä brunssista jo tänään!

2 kpl englantilaisia muffineja tai pehmeitä sämpylöitä

4 siivua savulohta tai kinkkua

muffinin voi tarjota myös ilman kalaa tai lihaa

Uppomunat:

4 luomumunaa

2 rkl valkoviinietikkaa

Hollandaise-kastike:

3 luomumunan keltuaista

3 rkl vettä

puolikkaan sitruunan mehu

suolaa

200 g voita kuutioituna

2 rkl tuoretta yrttiä esim. kirveliä

Eggs Benedict on klassinen valinta aamiaiseksi tai brunssille! Tässä ovat ohjeet valmistukseen:

1.
Valmista
aluksi
uppom
unat. Laita
isohkoon
katt
ilaan runsa
asti vet
tä ja kiehau
ta se.

2.
Lisää v
eteen p
ari ruokalu
sikal
lista val
kov
iin
ietikkaa
.

3. Riko munat yksi kerrall
aan kahvikuppiin.

Hollandaise-kastikkeen Menneisyys

Hollandaise-kastike on maailmankuulu luomus, jonka juuret ulottuvat kauas menneisyyteen. Tämä samettinen kastike syntyi alun perin Ranskassa, mutta on sittemmin saavuttanut maailmanlaajuisen suosion. Hollandaise-resepti on säilynyt lähes muuttumattomana, sillä sen yksinkertaisuus ja hienostunut maku tekevät siitä ajattoman klassikon. Kastike koostuu voista, munista ja sitruunamehusta, ja on erityisen tunnettu pehmeästä rakenteestaan. Alun perin hollandaise-kastiketta tarjoiltiin usein kalan lisukkeena, mutta ajan saatossa se on löytänyt tiensä myös muiden ruokien, kuten parsakaalin ja munien, kaveriksi.

Perinteinen Hollandaise-kastike Ohje

Hollandaise-kastike ohje on suoraviivainen, mutta tarkkuutta ja kärsivällisyyttä vaativa. Tarvitset kolme keskeistä ainesosaa: voita, kananmunia ja sitruunamehua. Ensin voi sulatetaan varovasti, jotta se ei pala. Samaan aikaan kananmunat ja sitruunamehu vatkataan yhteen vesihauteessa, kunnes ne saavuttavat paksun koostumuksen. Sulatettu voi lisätään vähitellen koko ajan sekoittaen, jotta kastike ei juoksetu. Tämä hollandaise-kastike ohje vaatii jatkuvaa tarkkailua lämpötilan suhteen, jotta kastike säilyttää halutun rakenteensa. Lopuksi maustetaan ripauksella suolaa ja pippuria.

Hollandaise Kastike Ohjeet Variaatioille

Vaikka klassinen hollandaise-kastike ohje onkin suosittu, tarjolla on lukuisia variaatioita, jotka tuovat uutta makua tähän perinteiseen kastikkeeseen. Esimerkiksi tryffeliöljyn lisääminen hollandaise-kastikkeeseen tuo ateriaan ylellisyyttä. Toinen suosittu vaihtoehto on tuoreiden yrttien, kuten rakuunan tai persiljan, lisääminen, mikä tuo kastikkeeseen raikkaan vivahteen. Vegaaninen hollandaise-kastike ohje taas korvaa voin kasvipohjaisilla tuotteilla ja kananmunat esimerkiksi kikhernejauhoilla. Nämä variaatiot antavat mahdollisuuden nauttia hollandaise-kastikkeesta eri tavoin, säilyttäen sen alkuperäisen herkullisuuden.

Hollandaise Kastikkeen Yhteensopivuus Ruokien Kanssa

Hollandaise-kastike on monikäyttöinen lisuke, joka sopii täydentämään monia eri ruokia. Klassinen hollandaise-kastike ohje on erityisesti eggs Benedictin paras kaveri, jossa kastike viimeistelee uppomunan ja pekonin täydellisesti. Kalan kanssa hollandaise-kastike tuo esiin merenelävien luonnollisen maun ja on loistava valinta esimerkiksi paistetun lohen kaverina. Parsa on myös perinteinen hollandaise-kastikkeen kumppani, erityisesti keväällä, kun parsa on parhaimmillaan. Kastike toimii mahtavasti myös grillattujen vihannesten tai paistettujen perunoiden kanssa, antaen niille lisää makua ja eleganssia.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
20 min
annosmäärä:
4