Helppo Kääretorttu

Valmista herkullinen kääretorttu mascarpone-täytteellä vain 25 minuutissa. Kokeile kääretorttu kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. Täydellinen resepti moneen makuun!

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

2 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vettä

1 dl mansikkahilloa

1 dl kuohukermaa

1 dl maitorahkaa

1 rkl sokeria

Kääretorttu on nopea ja herkullinen leivonnainen, josta riittää syötävää isommallekin porukalle! Kääretorttu on perusleivonnainen, jota voi muunnella esimerkiksi käyttämällä täytteenä erilaisia maustettuja rahkoja tai vaikka mousseja! Kääretortusta voi tehdä helposti leivoksia; asettele kääretortun päälle kermavaahtoa ja tuoreita marjoja.

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään j
auhot ja leivinjauhe, ja lisää seos taikinan joukkoon.

3. Lisää taikinaan vesi. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskiosassa viisi minuuttia.

4. Käännä kakkulevy sokeroidulle leiv
inpaperille. Poista alta leivin
paperi.

5. Kun kakkulevy on jäähtynyt, levitä sille mansikkahillo. Vatkaa kerma vaahdoksi ja
sekoita siihen maitorahka ja sokeri.

Kääretortun ainesosat makuelämykseen

Kun tavoitteena on helppo kääretorttu, lähtee kaikki laadukkaista raaka-aineista. Perinteinen viiden munan kääretorttu perustuu munien, sokerin, vehnäjauhojen ja leivinjauheen harmoniaan, joista muodostuu tortun pohja. Täytteissä voi leikitellä eri mauilla; hillot, marjat tai vaikkapa kermavaahto tuovat oman säväyksensä. Kääretortun herkullisuus piilee täydellisessä tasapainossa pohjan ja täytteiden kesken. Valitse aina tuoreita ja korkealaatuisia aineksia, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa.

Valmista kääretorttu helposti näillä ohjeilla

Kääretortun valmistaminen on helppoa seuraamalla muutamia vaihteita. Ensin vatkaa viisi munaa sokerin kanssa kuohkeaksi. Vehnäjauhot ja leivinjauheen yhdistäminen taikinaan sujuu parhaiten siivilän avulla, jotta lopputulos on tasainen. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 200 asteessa noin kymmenen minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuin levität täytteen sen päälle tasaisesti. Rullaa torttu varoen, jotta se ei halkea. Herkullinen mascarpone-kääretorttu nautitaan parhaiten pienen levon jälkeen jääkaapissa, jolloin maut tasoittuvat.

Kääretortun moninaiset vaihtoehdot

Kääretorttu on oiva pohja erilaisille makuvariaatioille. Kokeile lisätä kaakaojauhetta taikinaan, niin saat maukkaan suklaakääretortun. Täytevaihtoehtoihin voi lisätä vaniljakreemiä tai mascarpone-juustoa, mikä tuo täyteläisyyttä. Raikkautta ja väriä saat marjoista, kuten vadelmista tai mansikoista. Gluteeniton kääretorttu syntyy helposti gluteenittomalla jauhoseoksella, jolloin se sopii useisiin ruokavalioihin. Näin luot monipuolisen ja maittavan jälkiruoan erilaisiin tilaisuuksiin.

Tarjoiluehdotukset kääretortulle

Kun kääretorttu on valmis, sen esillepanossa voi käyttää mielikuvitusta. Leikkaa kauniita viipaleita ja asettele ne tarjoiluvadille. Koristele viipaleet tuoreilla marjoilla tai hedelmillä, joiden avulla saat lisää makua ja väriä. Ripaus tomusokeria tai sulatettua suklaata kruunaavat juhlaviksi. Herkullinen kääretorttu täydentää niin kahvipöydän kuin juhlallisen illallisen jälkiruokapöydän. Visuaalinen ilme on yhtä tärkeä kuin itse maku, joten panosta tarjoilun houkuttelevuuteen.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
25 min
annosmäärä:
6