Hedelmäkakku Resepti

Löydä maukkain hedelmäkakkuohje juhlahetkiin. Valmista täyteläinen kakku, jossa maistuvat hedelmät ja pähkinät. Kokeile reseptiä jo tänään!

5 dl kuivahedelmiä

pähkinöitä

0,5 dl konjakkia, rommia tai punssia

200 g voita

2,5 dl sokeria

3 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1. Valmistele kaksi leipävuokaa voitelemalla ne ja ripottelemalla korppujauhoja niiden pohjalle ja reunoille.

2. Pilko hedelmät ja pähkinät hienoksi. Kaada päälle alkoholi ja anna seoksen maustua vähintään puoli tuntia tai yön yli.

3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten huolellisesti jokaisen jälkeen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan. Lisää hedelmä-pähkinäseos ja kaada valmis taikina vuokiin.

4. Paista esilämmitetyssä uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
6